Ολοκαύτωμα Ψαρών: Τιμητικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο


Αρχιερατική Δοξολογία για το Ολοκαύτωμα των Ψαρών, μνημόσυνο στον κήπο όπου υπήρχε η οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος, τιμήθηκε η φετινή 197η επέτειος από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ τιμώμενα πρόσωπα του δήμου ηρωϊκής Νήσου Ψαρών ήταν οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις δήμαρχοι Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης και Ερέτριας Γιάννης Δημητρόπουλος.

Οι εκδηλώσεις γι’ αυτούς που έπεσαν στο Ολοκαύτωμα του νησιού στις 22 με 24 Ιουνίου 1824 ξεκίνησαν χθες με Εσπερινό στα εκκλησάκια της Μαύρης Ράχης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου και τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εγκαίνια έκθεσης λαογραφικών αντικειμένων από το Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψαρών «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης», καθώς και η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Γιαλούρη «Ψαρά, η κούνια της φωτιάς» που προχώρησε στην επανέκδοσή του ο Δήμος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών. Χθες, Σαββάτο βράδυ έγινε η αναπαράσταση της ανατίναξης της πυριτιδαποθήκης, λαμπαδηδρομία και ρίψη πυροτεχνημάτων.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση