Υγεία & Διατροφή

Ολοκληρώθηκε η ονοματοδοσία του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Αιμοποιητικών Μοσχευμάτων και Κυτταρικών Θεραπειών, «Νίκολα Δαυίδ-Πινέδο»,  στο Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Υλοποίηση του οράματος της Νίκολα Δαυίδ- Πινέδο για την αντιμετώπιση των αιματολογικών νοσημάτων και την υποστήριξη των ασθενών. Χάρη στον εξειδικευμένο εξοπλισμό, το εργαστήριο κάνει ένα σημαντικό βήμα κατά των αιματολογικών καρκίνων, παρέχοντας πρόσβαση στην πρωτοποριακή θεραπευτική μέθοδο με κύτταρα CAR-Τ.

Παρουσία του Διοικητή κ. Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, μελών της Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», μελών της οικογένειας Γ. Δαυίδ και του κ. Clemente Pinedo, Προέδρου και ιδρυτικού μέλους του Φιλανθρωπικού Σωματείου AURORA, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Αιμοποιητικών Μοσχευμάτων και Κυτταρικών Θεραπειών, «Νίκολα Δαυίδ-Πινέδο», που λειτουργεί στην Κλινική Αιματολογική και Λεμφωμάτων Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών, του Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Το σωματείο AURORA, ιδρύθηκε στη μνήμη της Νίκολα Δαυίδ-Πινέδο και εστιάζει στην καταπολέμηση των αιματολογικών νοσημάτων.

Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Αιμοποιητικών Μοσχευμάτων και Κυτταρικών Θεραπειών, αποτελεί σημαντική δωρεά στη μνήμη της Νίκολα Δαυίδ- Πινέδο και έμπνευση για την ίδρυση της AURORA, καθώς και ένα ουσιαστικό βήμα προόδου στην θεραπεία κατά των αιματολογικών καρκίνων και ειδικά για την αντιμετώπιση ασθενών σε προχωρημένο στάδιο. Χάρη στην εν λόγω δωρεά, «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ένα από τα εμβληματικά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αποτέλεσε το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα, από τα συνολικά 4, που έλαβε πιστοποίηση για την εφαρμογή της πρωτοποριακής θεραπείας με κύτταρα CAR-T, μια μορφή ανοσοθεραπείας που στοχεύει ειδικά στα καρκινικά κύτταρα.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Διοικητής του Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»  κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Αιμοποιητικών Κυττάρων και Κυτταρικών Θεραπειών της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών της Αιματολογικής Κλινικής & Λεμφωμάτων,  «Νίκολα – Δαυίδ Πινέδο». Εκ μέρους του Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά  το σωματείο «AURORA»,  το οποίο από το 2018 στέκεται δίπλα σε όλους τους αιματολογικούς ασθενείς και  μοιραζόμαστε κοινούς στόχους  για βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών με αιματολογικά νοσήματα. Χάρη στη στήριξη αυτή, το νοσοκομείο μας ήταν το πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας που εφάρμοσε την ελπιδοφόρα αυτή μέθοδο και ένα από τα 4 συνολικά ελληνικά νοσοκομεία που την εφαρμόζουν».

Ο  Clemente Pinedo, Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ AURORA ανέφερε: «Η AURORA στοχεύει να συμβάλλει στο να καταστήσει την λευχαιμία και τα υπόλοιπα συναφή αιματολογικά νοσήματα 100% ιάσιμα. Σήμερα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά. Ελπίζουμε ότι μέσω του εξειδικευμένου εξοπλισμού που δωρίσαμε στη μνήμη της Νίκολα στο Εργαστήριο Επεξεργασίας Αιμοποιητικών Μοσχευμάτων και Κυτταρικών θεραπειών, θα συμβάλλουμε ώστε να αυξήσουμε τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών που δοκιμάζονται από τα αιματολογικά νοσήματα, να ενισχύσουμε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέσα από καινοτόμα εργαλεία και νέες θεραπευτικές επιλογές και κυρίως να είμαστε κοντά σε όσους χρειάζονται ανακούφιση και ελπίδα». 

Η χρηματοδότηση νοσοκομείων που αποσκοπεί στην απόκτηση του πιο προηγμένου εξοπλισμού και νέων θεραπευτικών μεθόδων σε κορυφαία νοσοκομεία είναι ένας βασικός τρόπος υποστήριξης τόσο των ασθενών όσο και του ιατρικού προσωπικού και κεντρικός πυλώνας του έργου της AURORA. Επιπλέον, ο οργανισμός εστιάζει στην ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, μέσα από τη χρηματοδότηση επιστημονικών, ερευνητικών έργων και την παροχή επιχορηγήσεων έρευνας που επιταχύνουν τις προσπάθειες εξεύρεσης θεραπείας για τη λευχαιμία, το λέμφωμα και άλλες κακοήθεις ασθένειες του αίματος, όπως η ερευνητική  επιχορήγηση για διετές ερευνητικό πρόγραμμα του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» το 2020.

Παράλληλα, προσφέρει δωρεάν διαμονή σε ασθενείς με χαμηλό εισόδημα των οποίων η κύρια κατοικία είναι εκτός Αθήνας, συνδυάζοντας τη φιλοξενία με μια σειρά υπηρεσιών που βοηθούν τους ασθενείς και τις οικογένειες να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη περίοδο μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Μέχρι το τέλος του 2021, η AURORA, προγραμματίζει να προσφέρει στέγη σε ασθενείς και στην Πάτρα.

Τέλος, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ψυχολογικής ενδυνάμωσης κατά την περίοδο της θεραπείας, η AURORAβρίσκεται στο πλευρών των ασθενών προσφέροντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

To άρθρο Ολοκληρώθηκε η ονοματοδοσία του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Αιμοποιητικών Μοσχευμάτων και Κυτταρικών Θεραπειών, «Νίκολα Δαυίδ-Πινέδο»,  στο Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock