Επικαιρότητα

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ! Το πρώτο βήμα έγινε, ο απόλυτος εφιάλτης πλησιάζει: Covid Free GR Wallet – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα για τα καλά στον δρόμο χωρίς γυρισμό…

Στα άρθρα και τα βίντεο του el.gr, βλέπετε πως πλέον προχωράνε τα πράγματα για την έλευση εμφυτεύματος-ταυτότητας, η οποία θα συγκαταλέγει τα πάντα σε ό,τι αφορά τα προσωπικά και τα ιατρικά δεδομένα (ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Πλέον έχει γίνει θέμα και στην Ελληνική τηλεόρασηΠριν εμφυτευτεί, όμως, κάτι μέσα μας, η εφαρμογή ετοιμάζεται στο κινητό μας, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα, όταν φτάσει η στιγμή.

Διαθέσιμη για όλους τους πολίτες είναι πλέον η νέα εφαρμογή Covid Free GR Wallet (μόνο COVID FREE δεν είναι οι εμβολιασμένοι), η οποία φέρει την καινοτομία της ψηφιακής ταυτότητας!

Στην νέα εφαρμογή, -που είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android για συσκευές κινητών και τάμπλετ- οι πολίτες μπορούν να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα) στο κινητό τους. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη που διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου).

ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας περιέχει στοιχεία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και συγκεκριμένα: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και φωτογραφία. Με τον τρόπο αυτό, σε όποιο σημείο απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού COVID κατά την είσοδο, αντί για την ταυτότητά τους οι πολίτες μπορούν πλέον να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. ΣΤΟ BARCODE ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΚΑΝΑΡΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

 

 

 

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η διαδικασία δημιουργίας και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας είναι ιδιαίτερα απλή, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ. Αρχικά ο πολίτης πρέπει να εγκαταστήσει μέσα από τις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet τη νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet. Στην συνέχεια, μπαίνει την οθόνη «Ταυτοπροσωπία» και ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης του εγγράφου εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet ή web banking (εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί στους κωδικούς web banking είναι επικαιροποιημένος). Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου του πολίτη.

Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία αυθεντικοποίησης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται με ασφαλή τρόπο στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet. Επιπλέον, ο πολίτης έχει την δυνατότητα να το αποθηκεύσει και στο wallet της συσκευής του.

 Η άντληση των στοιχείων γίνεται από το Μητρώου Δελτίων Αστυνομικών Δελτίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που δημιουργείται από το gov.gr λαμβάνει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και QR code.

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες:

 

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock