Κόσμος

ΝΑΤΟ: Γαλλικό «Ναι» στην υποψηφιότητα Μάρκ Ρούτε για την ηγεσία

Την υποστήριξη του Παρισιού στην υποψηφιότητα του Ολλανδού Μάρκ Ρούτε για την ηγεσία του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ.

O Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε την υποστήριξη του Παρισιού στην υποψηφιότητα του Ολλανδού Μάρκ Ρούτε για την ηγεσία του ΝΑΤΟ. “Προφανώς, υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Ρούτε λόγω της εμπειρίας του, της ικανότητάς του να ενώνει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και να ενεργεί για τη συλλογική μας ασφάλεια”, δήλωσε ο Ατάλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρούτε στην Ολλανδία.

Από την πλευρά του ο Ρούτε δήλωσε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» να «αρθεί το αδιέξοδο στο Κογκρέσο σχετικά με τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία». Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν προσηλωμένες στην ασφάλεια της Ευρώπης ακόμη και στην περίπτωση που ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock