Κόσμος

Βασιλιάς Kάρολος: Η γραβάτα με την ελληνική σημαία που «διαβάστηκε» ως μήνυμα για τα Γλυπτά

Τις ελληνικές του ρίζες επέλεξε να τιμήσει ο βασιλιάς Κάρολος, φορώντας μια γραβάτα με την ελληνική σημαία, κατά τη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28), όπου ηγέτες κρατών από ολόκληρο τον κόσμο έχουν συρρεύσει στο Ντουμπάι.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία, καθώς είναι κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν σε σημαντικές περιστάσεις.

Άλλωστε, η αγάπη του Καρόλου για τις ελληνικές του ρίζες είναι γνωστή. Αυτή τη φορά λοιπόν, ο Βρετανός γαλαζοαίματος φόρεσε γραβάτα-σύμβολο με μικρές ελληνικές σημαίες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ, ο βασιλιάς Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί στο περιθώριο της συνόδου για το Κλίμα (COP28) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023.

AP Photo/Rafiq Maqbool

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που φόρεσε την εν λόγω γραβάτα θα μπορούσε εύλογα να «διαβαστεί» ως ένα μήνυμα υπέρ της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, μετά το βρετανικό unfair και τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα τις τελευταίες ημέρες.

Ο βασιλιάς Κάρολος στη σύνοδο για το κλίμα του ΟΗΕ (COP28) στο Ντουμπάι, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023

AP Photo/Rafiq Maqbool

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock