ΕνημέρωσηΠολιτική

Μπορέλ για Qatargate: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής» στη διαφθορά, έστειλε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με αφορμή την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το Qatargateκατά την επίσκεψή του στο Μαρόκο στις 5 και 6 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, ο κ. Μπορέλ συζήτησε με τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Μαρόκου, Αζίζ Αχανούς, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νασσέρ Μπουρίτα , για την εν εξελίξει έρευνα σε σχέση με καταγγελίες διαφθοράς σε βάρος μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα οποία έχει ζητηθεί η άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Επανέλαβε τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για τη διαφθορά. Εν αναμονή του αποτελέσματος των συνεχιζόμενων ερευνών από τις δικαστικές αρχές, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι αναμένεται η πλήρης συνεργασία όλων σε αυτήν την έρευνα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock