Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Οριστικά έκπτωτος ο δήμαρχος Γόρτυνας -Απορρίφθηκε η προσφυγή του

Οριστικά έκπτωτος ο δήμαρχος Γόρτυνας -Απορρίφθηκε η προσφυγή του

Απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Μιχάλη Κοκολάκη, ο οποίος είχε εκλεγεί δήμαρχος Γόρτυνας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αλλά είχε κηρυχθεί έκπτωτος, καθώς είχε εργολαβικές σχέσεις με τον Δήμο Γόρτυνας από πριν και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου είχε κηρύξει προσωρινά έκπτωτο τον Μ. Κοκολάκη, κάνοντας αποδεκτή την ένσταση την οποία είχε καταθέσει ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Σχοιναράκη, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του κ. Κοκολάκη επί της απόφασης του Πρωτοδικείου.

Στην ένσταση την οποία είχε καταθέσει ο απερχόμενος δήμαρχος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και όχι κατά την προεκλογική περίοδο, τόνιζε ότι ο Μ. Κοκολάκης είχε εργολαβικές σχέσεις με τον Δήμο Γόρτυνας και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος, σκεπτικό που έκανε δεκτό το Πρωτοδικείο Ηρακλείου αλλά καθώς φάινεται και το Συμβούλιο της Επικρατείας και συνεπώς χάνει τον δημαρχιακό θώκο.

Σημειώνεται ότι προσωρινός δήμαρχος Γόρτυνας είναι ο Λευτέρης Κοκολάκης (δημοτικός σύμβουλος και εξάδελφος του Μιχάλη Κοκολάκη) ο οποίος είχε τοποθετηθεί μετά από σχετική συνεδρίαση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα».

Δείτε επίσης

Ξεκινά την Πέμπτη το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη