Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση: Η ανθρωπογεωγραφία, η δεξιά στροφή και τα εκλογικά σενάρια

Τα πρώτα χιλιόμετρα θα αρχίσει να γράφει το «κοντέρ» του νέου κυβερνητικού σχήματος μετά τη μια το μεσημέρι, όταν προγραμματίζεται η ολοκλήρωση – σε διαφορετικές χρονικές ζώνες και σε τρεις ομάδες λόγω των περιορισμών της πανδημίας- της τελετής ορκωμοσίας.

Με τον βασικό κυβερνητικό κορμό να παραμένει αναλλοίωτος αλλά με προσθήκες και αναδιανομές ρόλων, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καλείται να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση αλλά και τις επιπτώσεις που απορρέουν από αυτή, να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, καθώς επίσης και να κλείσει νέα μέτωπα με τα οποία κάνει «ποδαρικό» η νέα χρονιά.

Από τη στιγμή που άνοιξε ο πρωθυπουργός τα «χαρτιά» του, γράφτηκε ο επίλογος στην άκρατη ονοματολογία αλλά αναζωπυρώθηκε η σεναριολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με διαφορετικά ορόσημα έως και το ερχόμενο φθινόπωρο.

Συγκεκριμένες επιλογές και μετακινήσεις που ερμηνεύτηκαν ως δεξιά στροφή ή ως εκλογική διάταξη αντικρούονται από κυβερνητικές πηγές που επισημαίνουν δηκτικά ότι παρά την επιμονή κάποιων να «διαβάζουν» τις αλλαγές με ιδεολογικά κριτήρια ή να βλέπουν στροφή προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, είναι φανερό ότι το κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από συστράτευση όλων των ρευμάτων της κεντροδεξιάς και του μεταρρυθμιστικού μετώπου.

Ταυτόχρονα, όμως, όπως λένε οι ίδιες πηγές , οι αλλαγές αποκρυσταλλώνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο επόμενο διάστημα.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση