Κόσμος

Ουγγαρία: Ο Ορμπάν αψηφά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη μετανάστευση

Νέα σελίδα στη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δηλώνοντας ότι θα αγνοήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, διατηρώντας τους αμφιλεγόμενους νόμους για τη μετανάστευση.

Ο Ορμπάν είπε πως η μετανάστευση και τα δικαιώματα σεξουαλικής ταυτότητας, δύο θέματα τα οποία έχουν προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της Ουγγαρίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κυριαρχήσουν στην ημερήσια διάταξη, καθώς το δεξιό κυβερνών κόμμα Fidesz ετοιμάζεται για τις πρώτες αμφίρροπες εκλογές έπειτα από τρεις συντριπτικές νίκες από το 2010.

Η διένεξη για τα δημοκρατικά πρότυπα έχει οδηγήσει σε πάγωμα των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για την Ουγγαρία, περιπλέκοντας τις προσπάθειες του Ορμπάν να επανεκλεγεί καθώς η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock