888 Ουραγός η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ουραγός η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας

Ουραγός η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας

Στο 0,4% διαμορφώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018 ο δείκτης διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην τελευταία θέση στην ΕΕ.

Ο δείκτης ήταν στο 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο και στο 0,1% το ίδιο τρίμηνο του 2017.

Ακολουθούν η Βουλγαρία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία (0,9%), όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το ποσοστό της Ελλάδας είναι πολύ μακριά από τον μέσο όρο της ΕΕ και της Ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε στο 2,3% το τελευταίο τρίμηνο το 2018, σε σχέση με 2,2% και 2,1% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο και 2% ένα χρόνο πριν. Το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας καταγράφηκε στην Τσεχία (6%), ενώ ακολουθούν το Βέλγιο και η Γερμανία (3,4%).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε σε είκοσι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερό στο Βέλγιο, την Κύπρο, τη Φινλανδία και τη Σουηδία, αλλά έπεσε στην Εσθονία, την Ιρλανδία και την Κροατία (- 0,1%) και στη Λιθουανία (-0,2%). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Τσεχία (+1,6%), στην Αυστρία (+0,8%), στη Μάλτα (+0,7%) και στη Γερμανία (+0,6%).

Ουραγός η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Μιλάμε για ΣΤΥΓΝΟ εγκληματία; ΕΥΤΥΧΩΣ τον άρπαξαν ΜΕ τον γύρο στο χέρι. Χαλκίδα: Τύπος έστειλε μήνυμα για σωματική άσκηση και τον έπιασαν να τρώει πιτόγυρα

Ένας τύπος στη Χαλκίδα έστειλε μήνυμα στο 13033 για σωματική άσκηση, αλλά μάλλον πείνασε στον …