Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ένας χρόνος στο τιμόνι της Κομισιόν

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ανάληψη του τιμονιού της Κομισιόν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η φιλόδοξη πολιτικός βρήκε στον δρόμο της υλοποίησης των σχεδιασμών της ένα σημαντικό εμπόδιο, την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο της πιστώνεται μια σημαντική επιτυχία: η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν έκανε μεγάλα σχέδια για το Green Deal και για μια Ευρώπη με γεωπολιτικό εκτόπισμα, όταν πρωτοανέλαβε. Κάπως έτσι ξεκίνησε η θητεία της. Ένα χρόνο μετά, η προστασία του κλίματος συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της φον ντερ Λάινεν, ακόμη και η φιλοδοξία της για μια Ευρώπη με παγκόσμιο ειδικό βάρος. Μόνο που ο κόσμος άλλαξε. Ο κορωνοϊός χτύπησε πάνω από 12 εκ. Ευρωπαίους κατοίκους, πάνω από 300.000 έχασαν τη ζωή τους.

Η Deutsche Welle επισημαίνει ότι η ΕΕ βρίσκεται σε βαθιά κρίση, στην πιο σοβαρή από συστάσεώς της. Και σαν να μην έφτανε αυτό είναι διαιρεμένη σε ζητήματα αρχών κράτους δικαίου με έναν μπλοκαρισμένο προϋπολογισμό. Τι πέτυχε η πρόεδρος της Κομισιόν στον ένα χρόνο που κύλησε;

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση