Κόσμος

Ο Αλεξέι Ναβάλνι υποψήφιος για το Βραβείο Ζαχάρωφ

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, προτάθηκε σήμερα για το ετήσιο βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Βραβείο Ζαχάρωφ, καθώς οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπάθησαν να διατηρήσουν τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στο φιλοδημοκρατικό του δίκτυο, το οποίο έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία.

Ο ηλικίας 45 ετών Ναβάλνι, ο οποίος είχε δηλητηριασθεί τον Αύγουστο του 2020 με νευροπαραλυτικό παράγοντα, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν χώρες της Δύσης, εκτίει ποινή φυλάκισης 2-1/2 ετών για παραβάσεις των όρων αναστολής, τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει κατασκευασμένες.

Η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους, θεωρώντάς τους υπεύθυνους για τη δηλητηρίαση και τη φυλάκισή του. Η Μόσχα αρνείται ότι διέπραξε κάποιο παράπτωμα και κατηγορεί την ΕΕ ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock