Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΘΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΝΟ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΓΟΥΡΝΟΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ

Τεράστια τα προβλήματα σε όλη την Ελλάδα, και κυρίως στην Αττική που χιονίζει από χθες ως και αυτή την ώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 60 κλήσεις έγιναν συνολικά, για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα στην Αττική, αλλά και πάνω από 1.000 κλήσεις για κοπές δέντρων, για παροχή βοήθειας (απεγκλωβισμοί από σπίτια ή οχήματα) και για μεταφορές νεφροπαθών.

Στην Αττική έγιναν 660 κλήσεις στην Πυροσβεστική, με τις 450 να αφορούν κοπές δέντρων και κλαδιών. Οι 50 ήταν για παροχή βοήθειας και 70 για μεταφορές νεφροπαθών.

Εκτός από όλα αυτά, έχουμε τα άνοιξε κλείσε των Εθνικών Οδών, αλλά και τη μισή Αττική να μένει χωρίς ρεύμα. Συσκέψεις επί συσκέψεων κάνουν ο Κούλης και η παρέα του και τίποτα δεν έχει λειτουργήσει…

Ήδη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η χώρα μετρά ήδη δύο νεκρούς, σε Εύβοια και Κέρκυρα. Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις για να μην κινδυνεύσει άλλη ανθρώπινη ζωή.

Διακοπές νερού

Η «Μήδεια» έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα και στην υδροδότηση.Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, διακοπές ύδρευσης έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Την ίδια στιγμή, έντονα είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής, και γενικότερα της χώρας, όπου λόγω του χιονιά έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία.Ειδικότερα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

 • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
 • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
 • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
 • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
 • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
 • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
 • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
 • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο
  Πολιτεία.
 • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
 • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
 • Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.
 • Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ.
 • Επί της Λ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.
 • Προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από σήμερα 16/02/2021και ώρα 03:50 έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου,στο τμήμα της από τη χ/θ26,700(Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) μέχρι τη χ/θ 41,500(κόμβος Μεγάρων)

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ.Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Πειραιάς – Νέα Ιωνία στη γραμμή 1. Παραμένει εκτός λειτουργίας το τμήμα Νέα Ιωνία – Κηφισιά.Επίσης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ. Λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών στο δίκτυο του Τραμ, τα δρομολόγια για λόγους ασφαλείας πραγματοποιούνται μόνο στο παραλιακό τμήμα ΣΕΦ – Βούλα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ

Απαγορεύτηκε λόγω της πυκνής χιονόπτωσης η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στην Αττική Οδό. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών, όπου είχε απαγορευτεί για τα φορτηγά, ενώ τα ΙΧ κινούνταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όλα τα αυτοκίνητα πλέον κινούνται κανονικά στη λεωφόρο Αθηνών, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ στην Αττική Οδό ισχύουν τα εξής: Δεν επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Ελευσίνα μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, απαγορεύεται η είσοδος τους στον αυτοκινητόδρομο, προς Ελευσίνα στις εισόδους Φυλής, Δημοκρατίας, Περιφερειακής Αιγάλεω, και στον κόμβο Μεταμόρφωσης και προς αεροδρόμιο στις εισόδους Μάνδρας και Μαγούλας.

Στην είσοδο Ασπροπύργου δεν επιτρέπεται για τα φορτηγά στις εισόδους και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας.

ΔΕΝΤΡΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΤΡΕΝΟ

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι τεχνικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη λειτουργία των τρένων και του προαστιακού, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο σιδηροδρομικό δίκτυο και το δίκτυο του προαστικού. Χθες κατέρρευσε ένα μεγάλο δέντρο δίπλα στις γραμμές, μεταξύ Σφενδάλης και Αφιδνών, και έπεσε πάνω σε διερχόμενο συρμό του προαστιακού στη γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Μάλιστα, έσπασαν τα παράθυρα από τα γκρεμισμένα κλαδιά και τα σπασμένα τζάμια έπεσαν μέσα πάνω στα καθίσματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 20 ΔΕΝΤΡΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον δήμο Πεντέλης με την πτώση των δέντρων. Η πολύ μεγάλη ποσότητα του χιονιού που έχει πέσει, σε σχέση με άλλες φορές, έχει προκαλέσει την πτώση σε περισσότερα από 20 δέντρα και το πρόβλημα ίσως να επιδεινωθεί τις αμέσως επόμενες ώρες. Αυτό έχει ως συνέπεια δρόμοι ή τμήματα δρόμων να παραμένουν κλειστοί, ενώ υπάρχουν και πρόσκαιρες διακοπές ρεύματος από τις πτώσεις των δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ.

Η δημοτική Αρχή έχει καλέσει τους κατοίκους να μην μετακινούνται, αν δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη, ενώ τα μηχανήματα και τα συνεργεία του δήμου επιχειρούν ασταμάτητα και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την απομάκρυνση των κορμών από τους δρόμους.Πάντως, το κεντρικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό και καθαρίζονται συνεχώς οι βασικές αρτηρίες στις διάφορες περιοχές του δήμου.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ

Σε δεκάδες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας εντοπίζονται αυτήν την ώρα οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, η πλειονότητα των οποίων οφείλονται σε σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα εντοπίζονται:Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, ‘Αγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι. Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στις τέσσερεις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο δήμο Πλατανιά από την περιοχή Λάκκος προς Ομαλό.Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία: Στον δήμο Σφακίων από την περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων και στον δήμο Καντάνου- Σελίνου από την περιοχή Φλώρια προς Παλαιόχωρα.Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στις δημοτικές οδούς δήμου Ανωγείων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγίας Βαρβάρας -Πρίνια δήμου Γόρτυνας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:Στην επαρχιακή οδό Μέσης προς Μάρθα δήμου Βιάννου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα του δήμου Μαλεβιζίου και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Αλαγνίου δήμου Αρχανών Αστερουσίων και του δήμου Βιάννου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία: Στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου-Οροπεδίου Λασιθίου από την Τοπική Κοινότητα Κράσι μέχρι το δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου-δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων μέχρι τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, στην Επαρχιακή οδό Ιεράπετρας -Μαλλών από την τοπική κοινότητα Καλαμαύκας μέχρι Μάλλες και εντός του Οροπεδίου Λασιθίου

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση