888 Ο Βασιλιάς της αεροπορικής μάχης. Τι θα μπορέσει να κάνει το Su-57 με τους νέους κινητήρες | Kontasas
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ο Βασιλιάς της αεροπορικής μάχης. Τι θα μπορέσει να κάνει το Su-57 με τους νέους κινητήρες

Ο Βασιλιάς της αεροπορικής μάχης. Τι θα μπορέσει να κάνει το Su-57 με τους νέους κινητήρες

© RIA Novosti / Ramil Sitdikov
Το Ρωσικό μαχητικό πολυλειτουργικό πέμπτης γενιάς T-50 στο διεθνές σαλόνι Αεροπορίας και Διαστήματος MAKS-2017
ΜΟΣΧΑ, 6 Δεκεμβρίου – RIA Novosti, Andrey Kots. Το Ρωσικό μαχητικό της πέμπτης γενιάς Su-57 έχει τελικά μια νέα «καρδιά». Την Τετάρτη ξεκίνησαν οι δοκιμές πτήσης του κινητήρα «Προϊόν 30», που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το «αόρατο».

Μια μέρα νωρίτερα [1] Ο Σεργκέι Μπογκντάν, ο επικεφαλής πιλότος της εταιρείας Sukhoi, απογειώθηκε με ένα πρωτότυπο εξοπλισμένο με αυτούς τους κινητήρες. Η πτήση διήρκεσε 17 λεπτά και πήγε ομαλά και άψογα. Ήταν οι κινητήρες που μέχρι πρόσφατα παρέμειναν ο μοναδικός σύνδεσμος που έλειπε από το πρόγραμμα του Su-57, το οποίο δεν επέτρεπε να αποδώσει αυτό το όχημα σε μια πραγματικά νέα γενιά. Τώρα το «παζλ» του αεροπλάνου ολοκληρώθηκε. Σχετικά με τις δυνατότητες που θα προσφέρουν οι κινητήρες Su-57 «Product 30» – αναφέρεται στο υλικό του RIA Novosti.

Περαιτέρω, δυνατότερο και ταχύτερο

Αρχικά, όλα τα πρωτότυπα της Su-57 ήταν εξοπλισμένα με στροβιλοκινητήρες AL-41F1 με έλεγχο ωστικού ανύσματος – μια βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα με τον οποίο πετούν τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35S της σειριακής γενιάς 4 ++. Το τροποποιημένο αεροσκάφος διέθετε αυξημένη ισχύ έλξης, ένα εξελιγμένο σύστημα αυτοματισμού, ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου, έναν νέο στρόβιλο και βελτιωμένα χαρακτηριστικά επιδόσεων . Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για ένα εντελώς νέο αεροσκάφος μάχης.
«Η παρουσία των πιο προηγμένων κινητήρων ενισχύει τη δυναμική χαρακτηριστικών επιτάχυνσης΄ του αεροσκάφους είπε ο Victor Locks στο ραδιόφωνο Sputnik από την εταιρεία “Alliance Aviation Technology Avantel”. Οι νέοι κινητήρες καταναλώνουν λιγότερο και έχουν περισσότερους δυνατότητες. Ως εκ τούτου, η απόδοση του αεροσκάφους και οι δυνατότητες του κατά την μάχη θα αυξηθούν.» .

РИА Новости https://ria.ru/defense_safety/20171206/1510345128.html
Πρώτη πτήση του Su-57 με τον καινούργιο κινητήρα

Με απλά λόγια, οι κινητήρες «product 30» θα κάνουν το Su-57 πιο γρήγορο, πιο ευέλικτο και πιο οικονομικό. Μπορεί να μείνει περισσότερο χρόνο στον αέρα και θα μπορέσει να εκτελέσει αποστολές μάχης σε μεγάλες αποστάσεις – σε σύγκριση με μαχητικά προηγούμενων γενεών. Στην πραγματικότητα, είναι η σειριακή παραγωγή του νέου κινητήρα που τελικά απαντάει στο ερώτημα εάν το μαχητικό πέμπτης γενιάς μας χρειάζεται. Προηγουμένως, ένας αριθμός πολιτικών και στρατιωτικών ειδικών είχαν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με τη σκοπιμότητα της παραγωγής του Su-57, το οποίο είναι διαφορετικό από την παρτίδα Su-35S η οποία έχει δοκιμαστεί στην μάχη, και στην πραγματικότητα, το μόνο stealth.

Πιο ισχυρό από το «Raptor»

Η Εποικοδομητική ευκαιρία για την εγκατάσταση των νέων κινητήρων υλοποιήθηκε το λεγόμενο πρωτότυπο Su-57 της δεύτερης φάσης: T-50-6 (πρώτη πτήση – 27 του Απριλίου του 2015), Τ-50-8 (17 Νοεμβρίου, 2016) και Τ-50-9 (17 Νοεμβρίου 2016), καθώς και T-50-11 (η πρώτη πτήση – 6 Αυγούστου 2017). Η εμφάνιση του ενδέκατου αεροσκάφους είναι πιο κοντά στον σειριακό κινητήρα ( δηλαδή στην γραμμή παραγωγής).

Όπως υπογραμμίστηκε επανειλημμένα στην United Building-Building Corporation (UDK), το «Product 30» είναι μια εντελώς «φρέσκια» μονάδα και όχι μια αναβάθμιση παλαιότερων μοντέλων. Τα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν έναν νέο ανεμιστήρα, έναν πλήρως ανασχεδιασμένο συμπιεστή και ένα πολλά υποσχόμενο σύστημα ελέγχου. Το «Προϊόν 30″ επιτρέπει στο αεροσκάφος να αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα χωρίς τη χρήση του καυστήρα, που εξοικονομεί σοβαρή ποσότητα καυσίμων. Όπως αναφέρθηκε στην αρχή του έτους, ο εκπρόσωπος της JDC Anton Chechukov, στον κινητήρα εφαρμόστηκαν «πολλές καινοτομίες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν ανάλογα στον κόσμο, και πιστεύουμε ότι με αυτόν τον κινητήρα το T-50 θα είναι ακόμη πιο σημαντικά πρωτοποριακό έργο, πιο ώριμο και πιο τέλειο.»
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, δύο κινητήρες «product 30″ που έχουν εγκατασταθεί στο Su-57, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν συνολική ώθηση έως και 36 χιλιάδες κιλά ανά δευτερόλεπτο. Στους Ρωσικούς «αόρατους » κινητήρες πλησιέστεροι να ανταγωνιστούν είναι – αυτοί του Αμερικανικού μαχητικού F-22, το Raptor – που μπορεί να αποδώσει λίγο λιγότερο: περίπου 32 χιλιάδες κιλά ανά δευτερόλεπτο.
Αλλά σε αυτό που τα εγχώρια αεροσκάφη ξεπερνούν μοναδικά τους δυτικούς ανταγωνιστές, είναι στους ελιγμούς. Το «product 30» εξασφαλίζει την απόκλιση του διανύσματος ώσης από όλες τις γωνίες. Σε γενικές γραμμές, ένα αεροσκάφος εξοπλισμένο με αυτούς τους κινητήρες μπορεί κυριολεκτικά να χορέψει στον αέρα, αλλάζοντας δραματικά την κατεύθυνση και την ταχύτητα. Αυτό επιτρέπει στο μαχητικό αεροσκάφος να ξεφύγει από τους πυραύλους, «να καταρρεύσει» τη σύλληψη ραντάρ του εχθρού και να καταπολεμά αποτελεσματικά όλα τα αεροσκάφη σε μαχητικούς στενούς ελιγμούς. Για τους κινητήρες F119-PW-100, εγκατεστημένους σε Αμερικανικά αεροσκάφη «Raptors», τα ακροφύσια εκτρέπονται μόνο κατακόρυφα.

Ετοιμότητα για σειρά παραγωγής
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, στην αεροπορική έκθεση MAKS ο Διοικητής των VKS της Ρωσίας Βίκτορ Bondarev ανακοίνωσε την υπογραφή μιας προκαταρκτικής γνώμης σχετικά με τις κρατικές κοινές δοκιμές του πρώτου σταδίου. Ο Μποντάρεφ τόνισε ότι έχει ληφθεί σύσταση για την έναρξη της παραγωγής της παρτίδας εγκατάστασης των αεροσκαφών Su-57. Έτσι, το ένατο, το δέκατο και το ενδέκατο πρωτότυπο μπορεί κάλλιστα να ονομαστούν μηχανές προ σειράς παραγωγής.
Ο Βασιλιάς της αεροπορικής μάχης. Τι θα μπορέσει να κάνει το Su-57 με τους νέους κινητήρες - Εικόνα1 BY clause-SA CC 3.0 / Alex Beltyukov / Ρωσικό πολυλειτουργικό μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57

«Αν και θα ήθελα να πω ότι για το PAK FA ( SU-57) δεν υπάρχουν φυσιολογικά όρια για τους πιλότους όσο και για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του αεροσκάφους, -. τόνισε ο διοικητής VKS -. Οι σχεδιαστές εργάζονται για το μηχάνημα ώστε να κάνει το μέγιστο για τον πιλότο.»

Από πολλές απόψεις, αυτό το επίπεδο αυτοματισμού επιτεύχθηκε χάρη στην πιο σύγχρονη ηλεκτρονική πλήρωση αεροσκαφών από διαφορετικούς κατασκευαστές. Συγκεκριμένα, το Ρωσικό Ίδρυμα Προηγμένων Μελετών για πρώτη φορά παρουσίασε στην έκθεση MAKS-2017 το «νευρικό σύστημα» αυτού του μηχανήματος – διεπαφή, η οποία ελέγχει την κατάσταση της κατασκευής. Για να αποδείξει τις δυνατότητές του, το ίδρυμα κατέδειξε ένα μοντέλο PAK FA κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά Το μοντέλο κατασκευάζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε στην παραμόρφωση του (για παράδειγμα, σε προσπάθεια κάμψης μιας πτέρυγας) να εμφανίζονται όλες οι εξωτερικές επιδράσεις στην οθόνη, επιτρέποντας την αξιολόγηση της φύσης των ελαττωμάτων.
Στο τελικό στάδιο υπάρχει επίσης ένα πρόγραμμα ανάπτυξης προηγμένων όπλων για το νέο αεροπλάνο.

Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα των αερομεταφερόμενων όπλων: ρουκέτες «αέρα – αέρα» μικρής και μεγάλης εμβέλειας, καθοδηγούμενες εναέριες βόμβες και αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα
Ο Βασιλιάς της αεροπορικής μάχης. Τι θα μπορέσει να κάνει το Su-57 με τους νέους κινητήρες - Εικόνα2 © RIA Novosti / Σεργκέι Mamontov Το μαχητικό T-50 εκτελεί πτήσεις επίδειξης στο Διεθνές Αεροπορικό και Διαστημικό Σαλόνι MAKS-2017 ( Τ-50, PAK-FA και SU-57 είναι τα ονόματα του ίδιου αεροσκαφους)

‘Αυτές οι εξελίξεις αφορούν τους’ τακτικούς πυραύλους ‘, – δήλωσε ο επικεφαλής της έκδοσης του περιοδικού’ Arsenal Fatherland ‘Victor Murakhovski, στο RIA Novosti. – Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής του νέου συστήματος δεν θα είναι μόνο για το PAK-FA, αλλά και για τα αεροσκάφη προηγούμενων γενεών , ενισχύοντας έτσι τις ικανότητές τους για μάχη. Ελπίζω πραγματικά ότι στο πλαίσιο του προγράμματος κρατικών εξοπλισμών για τα έτη 2018-2025 η ρωσική αεροπορία θα λάβει μια εντυπωσιακή παρτίδα μαχητικών πέμπτης γενιάς ».

Η πρώτη παραγωγή του SU-57 θα αρχίσει να εισέρχεται στο στρατό το επόμενο έτος. Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το τέλος του προγράμματος κρατικών εξοπλισμών μέχρι το 2025 στη δομή της VKS θα είναι περίπου 60 μαχητικά πέμπτης γενιάς. Τα πρώτα δώδεκα θα προμηθευθούν μέχρι το τέλος του 2021.

References ↑ Днем ранее
( https://ria.ru/arms/20171205/1510284345.html ) https://ria.ru/

tokoutsavaki.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

Τι απέγινε ο πανίσχυρος Ιμπραήμ Πασάς μετά την Επανάσταση του 1821

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας αυτής της χούφτας των ραγιάδων εξελισσόταν ιδιαιτέρως αρνητικά για την Υψηλή Πύλη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *