Υγεία & Διατροφή

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την υπέρταση

Με σημερινή επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) δημοσιοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την ελληνική αγορά τρεις παρτίδες από γνωστό φάρμακο για την υπέρταση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την ανάκληση φαρμάκου «λόγω υπέρβασης του ορίου LTL για την πρόσμιξη αζιδίου (5-[4΄-[(5-(Αzidomethyl)-2-butyl-4-chloro-1H-imidazol-1-yl)methyl]-[1,1΄-biphenyl]-2yl]-1Htetrazole)».

Πρόκειται για το φάρμακο:

LOSARB F.C.TAB 100MG/TAB για τις παρτίδες 012100 (ημερ. λήξης 11-2023) και 101060 (ημερ. λήξης 12-2023)
αλλά και για το φάρμακο:

LOSARB PLUS F.C.TAB (100+25)MG/TAB για την παρτίδα 106592 (ημερ. λήξης 12-2023).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, «η συγκεκριμένη απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, μετά τον καθορισμό του ορίου LTL για τη συγκεκριμένη πρόσμιξη.

Η εταιρεία InnovisHealth SA, ως ΚΑΚ, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και νατις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

To άρθρο Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την υπέρταση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger