Υγεία & Διατροφή

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για τη διακοπή του καπνίσματος

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), με εοπίσημη ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί ότι ανακαλεί από την αγορά παρτίδες γνωστού φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη διακοπή καπνίσματος.

Ο ΕΟΦ προχωράει στην ανάκληση παρτίδας γνωστού φαρμάκου που χρησιμοποιιείχρησιμοποιείται ευρέως για τη διακοπή καπνίσματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάκληση αποφασίστηκε διότι σε αρκετές παρτίδες του φαρμάκου διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου της αποδεκτής πρόσληψης για την δραστική του ουσία.

Αυτή η δραστική ουσία, είναι πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο σε δόσεις μεγαλύτερες του επιτρεπτού.

Πρόκειται για το φάρμακο Champix της εταιρίας Pfizer.

Η δραστική ουσία του Champix είναι η N-νιτροζο-βαρενικλίνη (NNV), και η ανάκληση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, αφορά τις εξής παρτίδες:

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το Champix ενδείκνυται για τη διακοπή του καπνίσματος σε ενήλικες.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων έδειξαν ότι τα επίπεδα της Ν-νιτροζο-βαρενικλίνης σε ορισμένες παρτίδες υπερέβησαν το όριο της Αποδεκτής Ημερήσιας Πρόσληψης, το οποίο έχει υπολογιστεί για το συγκεκριμένο προϊόν.

To άρθρο Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για τη διακοπή του καπνίσματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock