Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ο Λαβρόφ στην συνάντηση με τον Tillerson υποσχέθηκε ‘ότι από εδώ και πέρα θα απαντάμε ‘ στην Ουάσινγκτον

Ο Λαβρόφ στην συνάντηση με τον Tillerson υποσχέθηκε ‘ότι από εδώ και πέρα θα απαντάμε ‘ στην Ουάσινγκτον

© AFP 2017 / Ronaldo Schemidt Ο Ρωσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνάντησης με τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών του ASEAN, 6 Αυγούστου 2017
ΜΟΣΧΑ, 6 Αυγούστου – RIA Novosti. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έφτασε στις Φιλιππίνες για συμμετοχή στις ενέργειες της Ένωσης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), πραγματοποίησε πολλές διμερείς συναντήσεις στη Μανίλα.

Την πρώτη ημέρα διαμονής στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων μίλησε με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Chavushoglu, της Κίνας – Wang And, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson.
Τα θέματα ήταν τα πιο ποικίλα: από κυρώσεις, πυραύλους, ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία μέχρι την εισαγωγή ντομάτας.

‘Θα απαντάμε και από δω και πέρα’

Οι διαπραγματεύσεις του Λαβρόφ με τον Tillerson έγιναν η κεντρική συνάντηση της ημέρας. Δεν πέρασε στο απλούστερο υπόβαθρο: την εβδομάδα αυτή οι ΗΠΑ επέβαλαν τις πιο μεγάλες κυρώσεις για τα τελευταία τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού ενεργειακού τομέα. Η Μόσχα χαρακτήρισε τέτοιες ενέργειες αγένεια και την έναρξη του εμπορικού πολέμου και έδωσε απάντηση σε ένα αντίμετρο. Ειδικότερα, προτείνει την μείωση του αριθμού των εργαζομένων στις Αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία.

Φυσικά, ο Λαβρόφ και ο Τιλλερσον δεν μπορούσαν να παρακάμψουν αυτό το θέμα. Ο ίδιος ο Αμερικανός υπουργός ξεκίνησε την συζήτηση για αυτό. ‘Ενδιαφερόταν πρώτα απ ‘όλα, ξεκινώντας με αυτό, μια λεπτομέρεια των αποφάσεων που ελήφθησαν με τη βία από εμάς ως απάντηση στον εγκριθέντα νόμο με τις αντιρωσικές κυρώσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.
Αργότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι ο υπουργός σε μια συνομιλία με τον Αμερικανό συνάδελφο ‘επεσήμανε ότι ο νόμος για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ έγινε ο επόμενος κρίκος σε μια αλυσίδα βημάτων, εχθρική και επικίνδυνη για τη διεθνή σταθερότητα, της διμερούς συνεργασίας ‘.

‘Φυσικά, παρόμοιες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης και της παράνομης κατάσχεσης από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους της διπλωματικής μας περιουσίας, δεν θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς απάντηση .Έτσι θα συνεχίσουμε ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να ομαλοποιήσουμε τον διάλογο εάν η Ουάσιγκτον θα εγκαταλείψει τη γραμμή αντιπαράθεσης’ Δήλωσε στο μήνυμα του ο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, είναι απαραίτητο να συμφωνηθούν βασικά θέματα ασφαλείας. ‘Είπε επίσης ότι είναι απαραίτητο να προσαρμοστεί ο επαγγελματικός, αποπολιτικοποιημένος, ρεαλιστικός διάλογος σχετικά με τη σύμβαση για τους πυραύλους μέσης και μικρότερης εμβέλειας. Μου φάνηκε ότι βρήκαμε κατανόηση στον Υπουργό Εξωτερικών και θα δοθούν οδηγίες στους εμπειρογνώμονές μας’ Δήλωσε ο Λαβρόφ.
Σε γενικές γραμμές, στη διμερή γραμμή στο εγγύς μέλλον, η συζήτηση, ακόμη και σε δύσκολα ζητήματα , θα συνεχιστεί στο επίπεδο των αναπληρωτών επικεφαλής των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών του Σεργκέι Ραϊμπκόφ και του Τόμας Σάνον, επεσήμανε ο Υπουργός.

Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας: κυρώσεις και διαπραγματεύσεις

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της Βόρειας Κορέας. Την παραμονή της συνάντησης του Λαβρόφ και του Τίλερσεσον, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για την επιβολή κυρώσεων κατά της ΛΔΚ. Παρέχει απαγόρευση εισαγωγής από τη Βόρειο Κορέα, ιδίως, του σιδήρου, του σιδηρομεταλλεύματος, του μολύβδου, του άνθρακα και των θαλασσινών. Επίσης, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του εξωτερικού εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας θα παγώσουν και η είσοδος στα λιμάνια όλων των κρατών θα απαγορευθεί στα βόρεια κορεατικά πλοία που παραβίασαν τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Νέες κυρώσεις παρέχονται κατά των προσώπων που συνδέονται με πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της Πιονγιάνγκ.
Ο Λαβρόφ κατά τις διαπραγματεύσεις με τον Tillerson μίλησε όχι μόνο για περιοριστικά μέτρα σχετικά με τη Βόρεια Κορέα. Ειδικότερα, «επεσήμανε το απαράδεκτο της κλιμάκωσης της δύναμης στην οποία οδηγούν οι Αμερικανικές στρατιωτικές προετοιμασίες κοντά στην κορεατική χερσόνησο».
Στο σχόλιο προς τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι, εκτός από τις κυρώσεις, «περιέχει στο νέο ψήφισμα και την ισχυρή δέσμευση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επανάληψη των συνομιλιών έξι μερών για την αναζήτηση πολιτικής διευθέτησης».

Υπενθύμισε επίσης την κοινή ρωσο-κινεζική πρωτοβουλία διευθέτησης στην κορεατική χερσόνησο. ‘Η κοινή μας πρωτοβουλία περιλαμβάνει υποστήριξη της ρωσικής πρότασης για την ανάπτυξη του οδικού χάρτη για τη σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την επανάληψη των εξαμερών συνομιλιών’ – δήλωσε ο Λαβρόφ.

Βεβαίως, η Ρωσία μιλά για τη ΛΔΚ όχι μόνο με τις ΗΠΑ.
Την Κυριακή, ακόμη και πριν από τις διαπραγματεύσεις με τον Tillerson, ο Λαβρόφ συναντήθηκε στη Μανίλα με τον Κινέζο συνάδελφο Wang I. Στην συνάντηση ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο θα συζητήσουν την βορειοκορεατική προοπτική στο υψηλότερο επίπεδο.

«Θα έρθουν ήδη νέες επαφές, ακόμη και στην επόμενη σύνοδο κορυφής στην Ξιαμέν θα είναι σύντομα, μέσα σε ένα μήνα. Ετοιμαζόμαστε για αυτή την τακτική σύνοδο κορυφής και υπολογίζουμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν και ο πρόεδρος Xi Jinping θα μπορέσουν να συζητήσουν βασικά ζητήματα Τις διμερείς σχέσεις αυτής της συνάντησης, την αλληλεπίδραση στις διεθνείς υποθέσεις, την ιδιαίτερη προσοχή που έχει δώσει το θέμα της ΛΔΚ »- δήλωσε ο Λαβρόφ .

Συρία και ντομάτες
Ο ρώσος υπουργός συζήτησε επίσης με τους συναδέλφους του την κατάσταση στη Συρία. Ειδικότερα, ελπίζει ότι οι επαφές μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ θα συνεχιστούν.
«Εδώ οι επαφές μεταξύ των εκπροσώπων μας γίνονται, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη της συμφωνίας που επετεύχθη από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ιορδανία σχετικά με τη δημιουργία της νότιας ζώνης αποκλιμάκωσης στη Συρία .. Υπολογίζουμε, όπως και σε άλλες πτυχές του συριακού διακανονισμού, τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές, ότι οι επαφές μας με τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν είχαν διακοπεί ‘- δήλωσε ο Λαβρόφ.

Το θέμα της Συρίας ήταν μεταξύ των κεντρικών θεμάτων και σε συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Chavushoglu.

‘Συζητήσαμε την κατάσταση με την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα με τον Τούρκο συνάδελφό μας. Συζητήσαμε την προετοιμασία για μια άλλη συνάντηση των αντιπροσώπων της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη στις 8-9 Αυγούστου και η συζήτηση για την περαιτέρω ενίσχυση του καθεστώτος των ζωνών αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί ‘- ανέφερε ο Lavrov.

Με τη σειρά του ο Τσαβουσόγκλου επιβεβαίωσε ότι συζήτησε με τον Λαβρόφ τη συριακή προοπτική, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων στην Αστάνα. Μίλησε επίσης για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

‘Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής σφαίρας, με τους περιορισμούς στις παραδόσεις ντομάτες πραγματοποιήθηκε’ – ανέφερε ο Chavushoglu σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu .

Τζιν υπό απαγόρευση
Ενώ ο Λαβρόφ διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με συναδέλφους, μια αστεία υπόθεση συνέβη στους Ρώσους δημοσιογράφους. Σε μερικούς από αυτούς δεν επετράπη η είσοδος στο κέντρο τύπου και στις συναντήσεις του ASEAN, επειδή τα μέλη των μέσων ενημέρωσης φορούσαν τζιν.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti, προηγουμένως οι διοργανωτές της συνάντησης διένειμαν τις απαιτήσεις του κώδικα ενδυμασίας, ωστόσο για τα τζιν στην ανακοίνωση δεν υπήρχε καμία λέξη.

‘Υπενθυμίζουμε στα μέλη των μέσων ενημέρωσης την ανάγκη να βάλουν τα ρούχα που αντιστοιχούν στην περίσταση. Κομψό και καθημερινό στυλ (έξυπνο casual), είναι αδύνατο να τεθεί σε υποδήματα από καουτσούκ’ – είπαν στις συστάσεις.

Το ημι-επίσημο έξυπνο περιστασιακό στυλ περιλαμβάνει παντελόνι ή τζιν, ενώ ταυτόχρονα είναι αποδεκτό να αντικατασταθεί ένα αυστηρό σακάκι με ένα πουκάμισο , και στην κρύα εποχή – με ένα Jacket. Το πουκάμισο πρέπει να είναι με μακρύ μανίκι, αλλά δεν επιτρέπεται να φορούν γραβάτα

Παρ ‘όλα αυτά, στην είσοδο διαπιστώθηκε ότι οι έννοιες της πλευράς των Φιλιππίνων σχετικά με τις έξυπνες περιστασιακές παρ έκλειναν από το πρότυπο λίγο. Τα τζιν εμφανίστηκαν υπό απαγόρευση και μετά από μακρές διαπραγματεύσεις με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τέσσερις-πέντε δημοσιογράφοι έπρεπε να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο και κάποιος πήγε ακόμη και στο πλησιέστερο κατάστημα για να αντικαταστήσει τα ρούχα.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

Το καθαρό μήνυμα του ΑΓΕΕΘΑ: Οι σύγχρονοι επιβουλείς ας μην αποδειχθούν το ίδιο υπερφίαλοι [video]

Η ομόθυμη, πανηγυρική απόφαση για αγώνα μέχρις εσχάτων προς απόκρουση της άδικης και αισχρής εχθρικής επίθεσης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη