Ο ΛΑΟΣ “ΡΙΧΝΕΙ” ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – Η ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ “ΦΥΛΑΚΗ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΩΣΕ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ LOCKDOWN – ΓΕΛΟΙΟΙ “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ… ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ – ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ


Παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παραπέμπουν σε σταθεροποίηση του τρίτου κύματος της πανδημίας με τάσεις αργής αποκλιμάκωσης, ο αριθμός των διασωληνωμένων και η ασφυκτική πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς. Όμως τα αμέτρητα κορονοπάρτι και η ξεκάθαρη κούραση του λαού, αφήνουν μια χαραμάδα για να επιτευχθεί το… «Πάσχα στο χωριό».

Ήδη πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που ενώ μέχρι πρόσφατα δήλωναν ότι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις δεν θα επιτραπούν για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, τώρα λένε ότι με ασφάλεια και σούβλισμα σε εξωτερικό χώρο, όλα μπορούν να γίνουν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση θεωρεί κρίσιμη την επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών μετά το Πάσχα στα θρανία, καθώς έχουν μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός των σχολικών αιθουσών και δεν θα ήθελε να διακινδυνεύσει την επαναλειτουργία των σχολείων. Η δημοσκοπική βουτιά, βλέπετε είναι υπεράνω όλων.

Η βούληση του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες μετά το Πάσχα. Όμως παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι όσο τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και πώς η μόνη που μπορεί να δώσει το «πράσινο φως» είναι η επιτροπή των ειδικών. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, πάντως είναι η 10η Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, το «εισιτήριο» για τη σχολική μονάδα θα είναι το self test που δείχνει να εφαρμόζεται με επιτυχία για την ώρα.

Τα κορονοπάρτι καλά κρατούν

Σε αυτήν την εξέλιξη έχουν συμβάλλει τα κορονοπάρτι αφού επιτέλους κατάλαβαν όλοι ότι “Δεν μαζεύεται ο κόσμος. Η οργή του λαού είναι τόσο μεγάλη μετά από ένα χρόνο απαγορεύσεων που φέρνει την ανατροπή.

Κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες συνωστισμού στην Κυψέλη και την πλατεία Βαρνάβα, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Χωρίς να υπάρχει αύριο μαζεύεται κόσμος, ειδικά νεαροί. Χρειάζεται να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Το Πάσχα είναι πολύ κοντά όπως και το καλοκαίρι. Στο τελευταίο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, με τα test, τους εμβολιασμούς αλλά και το καλό καιρό. Πάντως ίσως χρειαστεί και η επέμβαση της αστυνομίας σε διάφορες περιπτώσεις».

πηγη

 loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση