Κόσμος

Ουκρανικός στρατός: Η Ρωσία στρέφεται σε τακτικές «καμένης γης» στο Μπαχμούτ

Ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων δήλωσε σήμερα Μ. Δευτέρα (10/04)  ότι τα ρωσικά στρατεύματα υιοθετούν τακτικές «καμένης γης» στην εμπόλεμη πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία και ότι καταστρέφουν κτήρια και θέσεις με αεροπορικά χτυπήματα και βολές πυροβολικού.

Η ρωσική επίθεση στο Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αποτελεί το επίκεντρο της μεγαλύτερης μάχης από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Ο εχθρός γύρισε στις λεγόμενες τακτικές καμένης γης από τη Συρία. Καταστρέφει κτήρια και θέσεις με αεροπορικά χτυπήματα και πυρά πυροβολικού», δήλωσε ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκιι, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπεράσπιση του Μπαχμούτ από τις ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζεται.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά ελεγχόμενη», δήλωσε, σύμφωνα με τα σχόλια που μεταδόθηκαν από το Στρατιωτικό Κέντρο Τύπου της Ουκρανίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις φέρνουν ειδικές δυνάμεις και μονάδες αεροπορικής επίθεσης για να βοηθήσουν στην επίθεσή τους στην πόλη καθώς τα μέλη της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner έχουν «εξουθενωθεί».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση για διασταυρώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες, ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν έκανε λόγο για κατάληψη της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ μέσα σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram, ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να προβάλλουν αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις.

Η νέα εκτίμηση του Πριγκόζιν έγινε λίγες ημέρες μετά τον ισχυρισμό του ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη.

Οι εισβολείς επιδιώκουν να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων, κάτι που θα τους επιτρέψει να εισβάλουν στην Μπαχμούτ από διαφορετικά σημεία και να προχωρήσουν στην «καταστροφή βασικών στρατιωτικών στόχων», ανέφερε ο επικεφαλής της Wagner.

Ο ουκρανικός στρατός υπερασπίζεται σθεναρά την Μπαχμούτ εδώ και μήνες. Ορισμένα τμήματά της βρίσκονται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο, επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), αλλά οι ουκρανοί στρατιώτες κρατούν τις θέσεις τους στη δυτική πλευρά της πόλης, η οποία είχε πληθυσμό περίπου 70.000 κατοίκων πριν από την έναρξη του πολέμου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock