Κόσμος

Βρετανία: Σχεδιάζει να διαμορφώσει κέντρα παρόμοια με της Ελλάδας για τους αιτούντες άσυλο

Τη δημιουργία κέντρων μεταναστών και αιτούντων άσυλο αντίστοιχων με αυτών που υπάρχουν στην Ελλάδα, σχεδιάζει η Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα.

«Η Πρίτι Πατέλ (η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών) σχεδιάζει μια ελληνικού τύπου αναχαίτιση των μεταναστών, με νέους περιορισμούς στους αιτούντες άσυλο, εν μέσω της κλιμακούμενης ευρωπαϊκής κρίσης». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα η εφημερίδα Daily Telegraph προβάλλοντας παράλληλα το έργο, του Έλληνα υπουργού Νότη Μηταράκη.

Δημοσιεύει μάλιστα πρόσφατη φωτογραφία του κ. Μηταράκη με την Βρετανίδα ομόλογο του από την επίσκεψή της στην Σάμο. Όπως υπογραμμίζει το ρεπορτάζ η κ. Πατέλ μετά από αυτό το ταξίδι της δήλωσε εντυπωσιασμένη «για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα ψηφιοποίησε τη διαδικασία αίτησης ασύλου από την αρχή μέχρι το τέλος για να παρακολουθεί υποθέσεις, να επιταχύνει τις αποφάσεις και να εξοικονομεί εκατομμύρια από περιττή γραφειοκρατία», όπως χαρακτηριστικά γράφει η Daily Telegraph.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock