888 Ο Μακρόν δεν δίνει διαπιστεύσεις σε RT και Sputnik – «Οργανα προπαγάνδας στην υπηρεσία του Κρεμλίνου» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Μακρόν δεν δίνει διαπιστεύσεις σε RT και Sputnik – «Οργανα προπαγάνδας στην υπηρεσία του Κρεμλίνου»

Ο Μακρόν δεν δίνει διαπιστεύσεις σε RT και Sputnik – «Οργανα προπαγάνδας στην υπηρεσία του Κρεμλίνου»

Το κόμμα La Republique en Marche (LREM) του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δεν θα δώσει διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους των ρωσικών μέσων ενημέρωσης RT και Sputnik προκειμένου να καλύψουν την προεκλογική εκστρατεία του ενόψει των ευρωεκλογών.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του LREM, Στεφάν Σεζουρνέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Monde, βασικό θέμα της οποίας ήταν οι ψευδείς ειδήσεις.

«Δεν πρόκειται για δημοσιογραφικά όργανα αλλά για όργανα προπαγάνδας στην υπηρεσία του Κρεμλίνου. Δεν πρέπει να ταξινομούνται ως μέσα ενημέρωσης που επαληθεύουν τις πληροφορίες», εξήγησε.

Η γαλλική προεδρία είχε αρνηθεί πολλές φορές να διαπιστεύσει το τηλεοπτικό κανάλι RT στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αλλά τελικά το έκανε τον Νοέμβριο του 2017. Το κανάλι στον ιστότοπό του σχολίασε την απόφαση του LREM αναφέρονται ότι δεν έχει να παρουσίασει κανένα «παράδειγμα» ή «απόδειξη» ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik υπογράμμισε ότι «το Παρίσι δεν έδωσε ποτέ επίσημες εξηγήσεις για την απόφασή του να μην δίνει διαπιστεύσεις» σε δημοσιογράφους των δύο ρωσικών μέσων.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ιδέες για τη στήριξη της οικονομίας ζήτησε από έξι μεγάλες τράπεζες ο Τζάστιν Τριντό

Τις απόψεις τους για την πορεία της καναδικής οικονομίας και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών στήριξής της …