888 Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει παρών για τη διεκδίκηση της θέσης της Τερέζα Μέι | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει παρών για τη διεκδίκηση της θέσης της Τερέζα Μέι

Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει παρών για τη διεκδίκηση της θέσης της Τερέζα Μέι

Ο Μπόρις Τζόνσον, «αρχιτέκτονας» του Brexit, μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Μάντσεστερ επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι.

«Ασφαλώς θα είμαι» υποψήφιος, είπε ο Τζόνσον μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Μάντσεστερ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, εκ των ένθερμων υποστηρικτών του Brexit, επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία όταν παραιτηθεί από τα καθήκοντά της η Τερέζα Μέι.

«Ασφαλώς θα είμαι» υποψήφιος, είπε ο Τζόνσον μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας αυτό που υπέθεταν οι περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές, αλλά και οι Συντηρητικοί συνάδελφοί του.

Η Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί αφού η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit, που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές. Δεν έχει όμως ορίσει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα, ενώ ακόμη και σύμβουλοί της ψιθυρίζουν ότι ήδη θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

Ο Τζόνσον, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, παραιτήθηκε πέρσι από υπουργός Εξωτερικών, διαφωνώντας με τη στρατηγική της κυβέρνησης για το Brexit.

Η Μέι ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι τον Ιούνιο θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο για το Brexit, δηλαδή την αποχώρηση από την ΕΕ. Η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο κοινοβούλιο θα αφορά τη νομοθεσία που θα πρέπει να υιοθετηθεί για να εφαρμοστεί η Συμφωνία Αποχώρησης και όχι την ίδια τη Συμφωνία.

Πολλοί υπουργοί και βουλευτές αυτοπροβάλλονται ως διάδοχοί της, ποζάροντας για φωτογραφίες και μιλώντας για θέματα που δεν έχουν σχέση με τους τομείς τους.

Ο αγώνας των διαδόχων έχει ήδη ανοίξει.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΣΚΑΣΕ Η “ΜΠΟΜΠΑ”: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΑΚΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Σφοδρές αντιδράσεις …