Ο ΠΡΩΗΝ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑΡΚΟ-ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ. ΑΠΟ ΤΟ… ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ. “ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ” ΛΕΕΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ


Ο Μάκης Βορίδης μίλησε στον ΣΚΑΪ για το ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων σε περίπτωση που δεν δεχθούν τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα τόνισε πως σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Ωστόσο, το αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου.

«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.»

πηγη
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση