Τρόπος Ζωής

Ο Drake σπάει τη σιωπή του για την τραγωδία στο φεστιβάλ: «Προσπαθώ να κατανοήσω τι συνέβη»

Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για το τραγικό συμβάν στη συναυλία του Τράβις Σκοτ στο Μουσικό Φεστιβάλ Astroworld 2021 στο Χιούστον, όπου 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν, έκανε ο ράπερ Ντρέικ (Drake), ο οποίος συμμετείχε στη συναυλία με μια εμφάνιση-έκπληξη.

«Πέρασα τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να κατανοήσω αυτή την καταστροφική τραγωδία» έγραψε ο Ντρέικ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram για τη συναυλία στο Μουσικό Φεστιβάλ Astroworld 2021.

«Μισώ να καταφεύγω σε αυτήν την πλατφόρμα για να εκφράσω ένα συναίσθημα τόσο ευαίσθητο όσο η θλίψη, αλλά εδώ βρίσκομαι. Είμαι συντετριμμένος για τις οικογένειες και τους φίλους όσων έχασαν τη ζωή τους και για όποιον υποφέρει. Θα συνεχίσω να προσεύχομαι για όλους και θα βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ, ο Θεός να είναι μαζί σας».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DRAKE ? (@drakeofficlal)

Η δήλωση του Drake, ακολουθεί εκείνη του Τράβις Σκοτ, διοργανωτή του Astroworld, μετά το συμβάν. «Είμαι απολύτως συντετριμμένος από αυτό που συνέβη χθες το βράδυ» είπε ο Αμερικανός ράπερ στην αρχική του δήλωση στις 6 Νοεμβρίου.

«Προσεύχομαι για τις οικογένειες και όλους όσοι επηρεάστηκαν από αυτό που συνέβη στο Φεστιβάλ Astroworld». Σε βίντεο που ακολούθησε στο Instagram είπε ότι «προσπαθεί να εντοπίσει τις οικογένειες, ώστε να μπορέσει να τις βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας των άτυχων νεαρών που έχασαν τη ζωή τους στο Φεστιβάλ.

Η τραγωδία στη συναυλία

Το τραγικό συμβάν ξεκίνησε όταν το πλήθος στο Astroworld άρχισε να ωθείται προς τη σκηνή προκαλώντας πανικό και τραυματισμούς, δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Χιούστον Σάμουελ Πένια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το Astroworld 2021 επρόκειτο να συνεχιστεί για δεύτερη βραδιά, στις 6 Νοεμβρίου, αλλά ακυρώθηκε μετά την τραγωδία.

Ο Σκοτ θα συνεργαστεί επίσης με την BetterHelp για να προσφέρει δωρεάν θεραπεία ενός μήνα σε άτομα που επηρεάστηκαν από τα γεγονότα του Φεστιβάλ, το οποίο οι αρχές κήρυξαν «συμβάν με μαζικές απώλειες». Επιπλέον θα επιστρέψει σε όλους το χρηματικό ποσό των εισιτηρίων για το Φεστιβάλ.

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 14 μηνύσεις εναντίον των Σκοτ και Drake. Οι αρχές ελέγχουν βίντεο, παίρνουν συνεντεύξεις από μάρτυρες και αναλύουν τις διαδικασίες για να διαπιστώσουν τί ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Σκοτ.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τραυματικές εικόνες, ασφυκτικό συνωστισμό που είχε δημιουργήσει το πλήθος ενώ η συναυλία συνεχιζόταν, κόσμο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος να ποδοπατούνται μέχρι θανάτου ή να τραυματίζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Houston Chronicle, η αστυνομία και η πυροσβεστική ανακοίνωσαν συμβάν με μαζικές απώλειες στις 9.38 μ.μ., 32 λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας του Σκοτ, όταν άρχισε να προκαλείται συνωστισμός. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι διοργανωτές συμφώνησαν να βρουν έναν τρόπο να διακοπεί η συναυλία μόλις ανακοινώθηκαν απώλειες, αλλά το σόου συνεχίστηκε έως τις 10:15.

Το Σαββατοκύριακο, ένα αυτοσχέδιο μνημείο με λουλούδια, κεριά, συλλυπητήρια σημειώματα και T-shirts δημιουργήθηκε έξω από τον χώρο του Φεστιβάλ, το NRG Park.

Τα θύματα ήταν μεταξύ άλλων ένας 14χρονος μαθητής γυμνασίου, ένα 16χρονο κορίτσι, μια 21χρονη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ντέιτον. Το νεότερο ήταν 14, το μεγαλύτερο 27 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ο Drake σπάει τη σιωπή του για την τραγωδία στο φεστιβάλ: «Προσπαθώ να κατανοήσω τι συνέβη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock