Πάιατ: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ελληνική Προεδρία στη Διεθνή Συμμαχία Μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Τη σθεναρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, καθώς αναλαμβάνει την προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) φέτος, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στον χαιρετισμό του στην καθιερωμένη ετήσια διάλεξη του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Δαυίδ Τιάνο, υπαλλήλου του προξενείου, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνελήφθη και εκτελέστηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 1942.

«Όπως πρόσφατα συζήτησα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πικραμμένο και με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση για να υποστηρίξουμε όλες τις πτυχές της Προεδρίας και όλες τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας», τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα διαδικτυακά, λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο κ. Πάιατ υπενθύμισε ότι στόχοι της IHRA είναι η εκπαίδευση και η έρευνα σε σχέση με το Ολοκαύτωμα και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ακράδαντα στη δύναμη της εκπαίδευσης και της αφήγησης, ως τρόπους για να θυμόμαστε εκείνους που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα, υπογραμμίζοντας παράλληλα το σθένος της εβραϊκής κοινότητας εδώ, στην Ελλάδα».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση