Πέθανε η Δώρα Καλλιπολίτη: Η ανάρτηση του Τσίπρα για την αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook την Τετάρτη, εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα, Δώρας Καλλιπολίτη.

«Στους πιο σκοτεινούς καιρούς η Δώρα Καλλιπολίτη, η δική μας Δώρα, κράτησε αναμμένο το κεράκι της δημοκρατίας και της προόδου. Κράτησε μαζί με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της γενιάς της ζωντανό το μεγάλο όνειρο της κοινωνικής απελευθέρωσης. Στις διαδηλώσεις, στα στρατόπεδα της χούντας, στα στρατοδικεία και στις φυλακές, πάντα μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς, έδειξε σε όλους τι σημαίνει να στέκεσαι σταθερά και με όποιο κόστος στη σωστή πλευρά της ιστορίας», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας.

Και προσθέτει: «Είχα την τύχη να τη γνωρίσω στα χρόνια της συγκρότησης της Ανοιχτής Πόλης, στους αγώνες για τους ελεύθερους χώρους, στους αγώνες τους μικρούς και τους μεγάλους πάντα στην πρώτη γραμμή. Και αργότερα στον Συνασπισμό, στη ΔΗΜΑΡ και στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Δώρα ήταν από τους ανθρώπους που κέρδιζαν πάντα την εκτίμηση και την αγάπη όλων μας».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση