Πολιτική

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά – Νικήθηκε από τον καρκίνο

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο…

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά μετά από μέρες νοσηλείας σε ηλικία 56 ετών.

Η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 12 Οκτωβρίου, λόγω υποτροπής του καρκίνου που είχε νικήσει δύο φορές την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπέστη ηπατικό σοκ και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

 

Η Φώφη Γεννηματά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κατέληξε σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 12:04 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Απεβίωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

Η τελευταία ανάρτηση

Στην τελευταία της ανάρτηση η Φώφη Γεννηματά. Πιο συγκεκριμένα είχε γράψει:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

 

 

Πλεύρης: Απεβίωσε η μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τον θάνατό της με ανάρτησή του στο Twitter συλλυπήθηκε την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά.

 

 

Ποιά ήταν η Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1964. Είναι κόρη του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Γεννηματά. Από νεαρή ηλικία αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα στην πολιτική και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην προσωπική της ζωή είχε αποκτήσει 3 παιδιά από 2 διαφορετικούς γάμους. Τον πρώτο της γάμο τον έκανε σε ηλικία μόλις 22 ετών με τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Ντέκα με τον οποίο απέκτησε 1 κόρη. Δεύτερος άντρας της υπήρξε ο Αλέξανδρος Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003 και απέκτησε μαζί του μία κόρη και έναν γιο.

Έχοντας διατελέσει υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και φέροντας το βαρύ όνομα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να ανοίξει δικούς της, νέους δρόμους στην εγχώρια πολιτική.

Υπήρξε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Είναι βουλευτής της Β3 Αθηνών από το 2015. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

Επιπλέον, έχει χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock