Επικαιρότητα

Πέθανε ο διακεκριμένος Έλληνας ζωγράφος Θεόδωρος Πανταλέων

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Τρίτη 17/6, σε ηλικία 80 ετών, ο σουρεαλιστής ζωγράφος Θεόδωρος Πανταλέων, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο και σημαντικό εικαστικό έργο.

Γεννημένος το 1945 στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή Δοξιάδη στο πλευρό, μεταξύ άλλων, του διακεκριμένο ζωγράφου Ηλία Δεκουλάκου.

Οι εκατοντάδες δημιουργίες του ξεχώριζαν για το γοητευτικό λυρικό – ονειρικό ύφος τους που γεννιόταν μέσα την αχαλίνωτη φαντασία του ενώ οι επιρροές τους προέρχονταν από τον Νίκο Εγγονόπουλο, τον Γιώργο Δέρπαπα αλλά και τον Σαλβαντόρ Νταλί.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως η τελευταία του αναδρομική έκθεση, που φιλοξενήθηκε το 2023 στην γκαλερί Καπόπουλος, σε επιμέλεια του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη, αποτελούσε έναν καλλιτεχνικό διάλογο με τα γλυπτά του Νταλί.

Τα έργα του βρίσκουν τη θέση τους στην Εθνική Πινακοθήκη, σε δημοτικές συλλογές, στο Μουσείο Κοπελούζου, στο Μουσείο Βορρέ, στο Μουσείο Κοτοπούλη και σε ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button