ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Εξασφαλίζοντας την κυβερνοασφάλεια στην τηλεργασία

Η στροφή ενός πολύ μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων προς το μοντέλο της τηλεργασίας ήρθε για να μείνει. Η πανδημία της COVID-19 έπαιξε μεν καταλυτικό ρόλο στην υιοθέτηση του συγκεκριμένου μοντέλου, όμως πολλές επιχειρήσεις είδαν ότι η τηλεργασία μπορεί να λειτουργήσει με αποδοτικό τρόπο και σε ουκ ολίγες περιπτώσεις να δώσει και πρακτικές λύσεις όσον αφορά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Με την τηλεργασία όμως έρχονται και σημαντικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις που την αξιοποιούν. Η πιο σημαντική πρόκληση έχει να κάνει με τον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ούτως ή άλλως, οι κυβερνοαπειλές αποτελούσαν έναν διαρκώς αυξανόμενο κίνδυνο για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Όμως, μέχρι πριν από δύο χρόνια, μία εταιρεία μπορούσε να περιορίσει το ρίσκο επενδύοντας στην προστασία των δικών της υποδομών από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι συνδέονταν εντός των «ορίων» της επιχείρησης. Τώρα, αυτό έχει αλλάξει και οι κίνδυνοι αυξάνονται, δεδομένου ότι το επίπεδο κυβερνοπροστασίας σε οικιακά ή δημόσια δίκτυα είναι σαφώς χαμηλότερο. Και αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock