Πέτσας στο CNN Greece για ρεβεγιόν: Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτι

Με τα lockdown «α λα Μάρτιος» να βρίσκονται προ των πυλών σε τουλάχιστον τρεις περιφερειακές ενότητες, και ενώ εντείνονται τα σενάρια αλλά και οι συστάσεις μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για αναπροσαρμογή των κανόνων που αφορούν στην γιορτινή περίοδο όπως για παράδειγμα στον αριθμό των 9 ατόμων, που θα επιτρέπονται στο οικογενειακό ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για το ποια εργαλεία έχει στη διάθεση της η πολιτεία για να ελέγξει την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου ήταν σαφής: «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτι προκειμένου να δούμε εάν υπάρχει παραβίαση των κανόνων».

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για την τελευταία μάχη κατά της χαλάρωσης που όπως υπογράμμισε βρίσκεται πίσω από την αργή αποκλιμάκωση στη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μετά από τόσες εβδομάδες lockdown, βλέπουμε τόσο υψηλά κρούσματα και υψηλό βαθμό θετικότητας και αναπαραγωγής του ιού, δείχνει ότι η κόπωση έχει σε έναν βαθμό τη συμπεριφορά μας και την έχει χαλαρώσει. Ας δώσουμε μια τελευταία μάχη σε αυτή την χαλάρωση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση