ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ! ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΒΑΔΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!(ΒΙΝΤΕΟ)


Το  Χάρβαρντ θα απαιτήσει COVID εμβολιασμό για όλους τους φοιτητές που θα βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη αυτό το φθινόπωρο. Εξαιρέσεις θα παρέχονται μόνο για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Στην Ελλάδα ήδη έχει ανοίξει το παράθυρο υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φοιτητές ο Υφυπουργός Παιδείας τον Απρίλιο σε επίσκεψη του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!

Το Χάρβαρντ θα απαιτήσει εμβολιασμούς Covid-19 για φοιτητές εντός της πανεπιστημιούπολης αυτό το φθινόπωρο

Το Χάρβαρντ θα απαιτήσει από όλους τους μαθητές να λάβουν εμβόλιο Covid-19 για να ζήσουν στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς τα ραντεβού εμβολιασμού γίνονται πιο εύκολα διαθέσιμα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθεί παρόμοιες δηλώσεις από άλλα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων πολλών στην περιοχή της Βοστώνης.

Σε ένα email στους συνεργάτες του Χάρβαρντ, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Lawrence S. Bacow έγραψε ότι οι μαθητές πρέπει να σχεδιάσουν να λάβουν εμβόλιο εγκεκριμένο είτε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είτε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την επιστροφή στην πανεπιστημιούπολη.

Το σχολείο θα επιτρέψει εξαιρέσεις «μόνο για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους», έγραψε ο Μπάκοου σε κοινή δήλωση με τον Πανεπιστήμιο Provost Alan M. Garber ’76, την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο Katherine N. Lapp και τον Διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Giang T. Nguyen.

Οι διεθνείς φοιτητές και όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο μόλις φτάσουν στην πανεπιστημιούπολη, αλλά μπορεί να υποβληθούν σε συχνές εξετάσεις έως ότου εμβολιαστούν πλήρως, έγραψαν.

Σε συνέντευξή του στο The Crimson την Τετάρτη το απόγευμα, ο Μπάκοου είπε ότι δεν αναμένει διστακτικότητα εμβολίου μεταξύ των μαθητών να εμποδίσει τις προσπάθειες εμβολιασμού.

«Η ένδειξη ότι είχαμε μέχρι σήμερα συνομιλίες με μαθητές είναι ότι οι μαθητές είναι πραγματικά ανήσυχοι να εμβολιαστούν», είπε. “Εάν εμβολιάζονται, θα έχουν πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση και προνόμια σε διάφορα πράγματα στην πανεπιστημιούπολη.”

«Δεν πιστεύαμε ότι ήταν σωστό ή δίκαιο να απαιτηθούν εμβολιασμοί έως ότου το εμβόλιο ήταν ευρέως διαθέσιμο και γι ‘αυτό περιμέναμε», είπε.

Το Χάρβαρντ θα αρχίσει να προσφέρει ραντεβού εμβολιασμού μέσω του HUHS για πρώτη φορά την Παρασκευή. Το Πανεπιστήμιο είχε λάβει προηγουμένως περιορισμένη προσφορά δόσεων, αλλά θα είναι σε θέση να προσφέρει δόσεις Pfizer σε συνεργάτες και ασθενείς με HUHS «ως αποτέλεσμα της στενής ακαδημαϊκής μας σχέσης με τον Mass General Brigham», έγραψαν οι διαχειριστές στην ανακοίνωση την Τετάρτη.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου φαίνεται ότι θα υπάρχει επαρκής παροχή έτσι ώστε να μπορούμε να εμβολιάζουμε πιο γρήγορα άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Μπάκοου στη συνέντευξη. «Νομίζω ότι αν αυτό εξακολουθεί να ισχύει, ελπίζω ότι θα έχουμε πρόσβαση από διάφορες πηγές σε περισσότερα εμβόλια για διανομή μέσω HUHS».

Η ανακοίνωση της Τετάρτης δεν περιλαμβάνει απαίτηση εμβολιασμού για καθηγητές, προσωπικό και ερευνητές που εργάζονται στην πανεπιστημιούπολη, αλλά το email τους ενθάρρυνε να «καταβάλουν κάθε προσπάθεια» για εμβολιασμό.

«Περαιτέρω καθοδήγηση σχετικά με τις προσδοκίες εμβολιασμού για τη σχολή, το προσωπικό και τους ερευνητές είναι υπό εξέταση και θα παρέχονται στο εγγύς μέλλον», έγραψαν οι διαχειριστές.

Τα Πανεπιστήμια της Νεβάδα σχεδιάζουν την επιβολή εμβολιασμού κατά της COVID-19 για φοιτητές και υπαλλήλους

Το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Νεβάδας την Πέμπτη 6 Μαϊου ανακοίνωσε ότι εκπονεί σχέδια για να υποχρεώσει τους εμβολιασμούς COVID-19 για φοιτητές που έρχονται σε πανεπιστημιουπόλεις για το εξάμηνο του φθινοπώρου. Μια ημέρα νωρίτερα, το Πανεπιστήμιο Touro στη Νεβάδα, ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει απόδειξη εμβολιασμού κατά του COVID-19. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Touro Νεβάδα στο Χέντερσον εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία διευκρινίζει ότι θα απαιτήσει από τους φοιτητές και τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν πλήρως κατά του COVID-19 πριν επιστρέψουν στην πανεπιστημιούπολη από την 1η Ιουνίου.

Στην Ελλάδα ήδη έχει ανοίξει το παράθυρο υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φοιτητές ο Υφυπουργός Παιδείας τον Απρίλιο

Σε επίσκεψη του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στις 9 Απριλίου, είχε απορρίψει το αίτημα της φοιτητικής κοινότητας για άνοιγμα των Σχολών των Πανεπιστημίων και μάλιστα κατηγορηματικά.  Ο Υφυπουργός τότε είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο δια ζώσης λειτουργίας των Σχολών παρά μόνο για τους πρακτικάριους δηλώνοντας ότι «μέχρι τις 4 Ιουνίου τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση» και ότι «Υπάρχουν προβλήματα με πρακτικές ασκήσεις όσον αφορά φοιτητές ιατρικής, φαρμακοποιούς, παιδαγωγούς κλπ, για τις οποίες προσπαθούμε να δούμε αν μπορούν να πραγματοποιηθούν με εμβολιασμό φοιτητών.»

 

ellinikiafipnisis.blogspot.com

πηγη

 
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση