Παγκόσμια ανησυχία επιδημιολόγων: Είμαστε μπροστά σε ένα 4ο κύμα


Παγκόσμια ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, εκφράζουν πλέον ανοιχτά οι περισσότεροι επιστήμονες, όπως προκύπτει από σειρά τηλεδιασκέψεων οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει στο CNN Greece κορυφαίο στέλεχος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος συμμετείχε σε τηλεδιασκέψεις μέχρι αργά χθες το βράδυ, ότι η ανησυχία πλέον είναι καθολική, από τους περισσότερους διακεκριμένους επιδημιολόγους και εμπειρογνώμονες παγκοσμίως. Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός, ότι ίσως να βρισκόμαστε ενώπιον ενός 4ου πανδημικού κύματος, το οποίο δυστυχώς ήρθε πολύ νωρίτερα μεσούντος μάλιστα του θέρους, αλλά και του εμβολιαστικού προγράμματος- που στις περισσότερες χώρες προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι αυτή που πυροδοτεί τώρα την έκρηξη των κρουσμάτων, και η οποία είναι 100% πιο μεταδοτική, ακόμη και από το αρχικό στέλεχος στη Γουχάν της Κίνας, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μάλιστα η μετάλλαξη Δ, είναι αυτή που θα επικρατήσει τον Αύγουστο σε όλο τον κόσμο, όπως εκτιμούν οι επιδημιολόγοι.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση