Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ – ΚΚΕ: Οι ανάπηροι τα πρώτα δραματικά θύματα της πανδημίας

«Η σημερινή ημέρα να σημάνει αφετηρία ουσιαστικής ανόδου των αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος, για να απορριφθεί η πολιτική που επιδεινώνει συνολικά τους όρους ζωής των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

«Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι τα πρώτα δραματικά θύματα της νέας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της πανδημίας», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Τα δημόσια συστήματα Υγείας – Πρόνοιας στη χώρα μας, υπονομευμένα από τη πολιτική των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, σμπαραλιάστηκαν μες στη πανδημία, αποδείχτηκαν ανεπαρκέστατα σε σχέση με την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού. Οι εκατοντάδες των νεκρών στη χώρα μας και οι εκατόμβες των νεκρών στις άλλες χώρες και ιδιαίτερα στα Ιδρύματα και στους οίκους ευγηρίας, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ο εξαναγκασμός των γιατρών σε “επιλογές” των ασθενών, λόγω των ελλείψεων, είναι η δραματική επιβεβαίωση», επισημαίνει ο Περισσός.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση