Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας: «Για τη ζωή και την ελευθερία» των άγριων πουλιών και ζώων


Στη Λεπτοκαρυά Ζαγορίου Ιωαννίνων, οι κάτοικοι το Μεγάλο Σάββατο βρίσκουν κάτω από τον πλάτανο της πλατείας του χωριού πεσμένο ένα πουλάκι. Τραβούν φωτογραφία και την στέλνουν στην ΑΝΙΜΑ, τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής. Η αναγνώριση γίνεται, πρόκειται για χουχουριστάκι, και με οδηγίες από τους ανθρώπους του Συλλόγου μπαίνει σε ψάθινο καλάθι που κρεμιέται από το πανύψηλο δέντρο.

Η μαμά του μωρού παρακολουθεί όλη την επιχείρηση από απόσταση, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι. Την επόμενη ημέρα το πρωί στην αυτοσχέδια φωλιά-καλάθι υπάρχουν υπολείμματα τροφής. Η μητέρα αναγνώρισε το μωρό, το μωρό σώθηκε και θα πετάξει στον ουρανό όταν έρθει η ώρα του.

«Βιοποικιλότητα είναι ο πλούτος του φυσικού κόσμου, η ποικιλία της ζωής σε όλες της τις εκφάνσεις. Η ΑΝΙΜΑ φροντίζει ένα μέρος της, τα τραυματισμένα ή ανήμπορα άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας. Από σπουργίτια και χελιδόνια μέχρι γύπες και πελεκάνους, σκαντζόχοιρους, χελώνες, φίδια, αλεπούδες» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Γανωτή. Στις 22 Μαΐου κάθε χρόνο, ο ΟΗΕ έχει ορίσει, ήδη από την δεκαετία του ’90, την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση