Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου


Η 8η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και ή φετινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στην μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε στην Πλατεία Συντάγματος όπου κλιμάκιά του έκαναν rapid test για τον κορωνοϊό σε όσους το επιθυμούσαν και εθελοντές ενημέρωναν τους Αθηναίους για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνης Αυγερινός τόνισε χαρακτηριστικά:

«Χειροκροτούμε δυνατά για να στηρίξουμε, ενδυναμώσουμε και ευχαριστήσουμε θερμά, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν από την πρώτη στιγμή της κρίσης, αφανείς ήρωες και αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας» ανέφερε.

Και συνέχισε:

«Με το παράδειγμα τους ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποιούν την κοινωνία των πολιτών ώστε με πράξεις αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού να αντιμετωπιστούν, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που απειλούνται με περιθωριοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Δίνουνε όλοι τους δυναμικό παρόν, στην αντιμετώπιση των καθημερινών πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Τους θαυμάζουμε και τους χειροκροτούμε δυνατά προκειμένου το χειροκρότημά μας να ακουστεί σε κάθε γωνιά του κόσμου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση