Παγώνη στο CNN Greece: Η χαλαρότητα προκαλεί ανησυχία – Ολική καταστροφή ένα πισωγύρισμα


Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και τον φόβο που προκαλούν οι μεταλλάξεις στην επιστημονική κοινότητα της χώρας, μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη στο CNN Greece. Όπως είπε, η άρση του lockdown σωστά έγινε, εξέφρασε, ωστόσο, την ανησυχία της για τις εικόνες συνωστισμού το σαββατοκύριακο, με τους περισσότερους να είναι χωρίς μάσκες, καθώς και για τα κορωνοπάρτι, όπου δεν τηρούνται οι αποστάσεις. 

«Η άρση του lockdown σωστά έγινε, διότι έπρεπε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα που είναι η εστίαση, τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία, ο τουρισμός, όλα με μεγάλη προσοχή, με τεστ, βάσει πρωτοκόλλων που πρέπει να γίνονται και βέβαια με γρήγορους ρυθμούς, ιδιαίτερα για τα νησιά, των εμβολιασμών των κατοίκων», είπε αναφορικά με την άρση του lockdown, ενώ ερωτηθείσα τι είναι αυτό που την ανησυχεί περισσότερο, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά υπογράμμισε:

«Εμένα με ανησυχεί περισσότερο που τις τελευταίες μέρες, είδαμε αυτό το σαββατοκύριακο πολύ κόσμο έξω χωρίς μάσκες, και πολύ από αυτούς ήταν ανεμβολίαστοι και αυτό είναι ανησυχία, όπως επίσης και τα κορωνοπάρτι είναι ανησυχία, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος χωρίς αποστάσεις και μέτρα και αυτό πρέπει να ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα. Πιστεύω να συνειδητοποιήσουν γρήγορα όλοι ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να προχωρήσουμε. Με λίγα λόγια πρέπει να βγούμε από αυτή την ιστορία της νόσου Covid 19 όσο πιο γρήγορα γίνεται».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση