Παγώνη στο CNN Greece: Το 4ο κύμα δεν έχει ξεκινήσει- Χρειαζόμαστε τείχος ανοσίας έως τον Σεπτέμβριο


«Το τέταρτο κύμα δεν έχει ξεκινήσει», δηλώνει στο CNN Greece η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, και τονίζει πως αν ξεκινήσει, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο. Παράλληλα σημειώνει ότι δεν περίμεναν τόσο μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, ενώ κάνει λόγο και για ελάττωση στους εμβολιασμούς, λέγοντας πως αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, είναι μια καμπάνια για τον εμβολιασμό.

«Το τέταρτο κύμα δεν έχει ξεκινήσει ούτε περιμέναμε τόσο μεγάλη αύξηση (κρουσμάτων). Βεβαίως οι εμβολιασμοί έχουν λίγο χαμηλώσει τους ρυθμούς και έχουν ελαττωθεί τα ραντεβού. Πιστεύουμε ότι με την ενημέρωση που κάνουμε αυτές τις μέρες και ήδη σήμερα φάνηκε ότι τα ραντεβού αυξήθηκαν», λέει και τονίζει πως ελπίζουν πως δεν θα ξεκινήσει το τέταρτο κύμα, γιατί αν ξεκινήσει, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο. «Ελπίζουμε με τους εμβολιασμούς και το στόχο που έχουμε βάλει να μην ξεκινήσει το τέταρτο κύμα».

Στα θετικά, ωστόσο, βλέπει, ότι η αύξηση στα κρούσματα, δεν μεταφράζεται με αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να οφείλεται και στο ότι οι ηλικίες των κρουσμάτων είναι πολύ μικρές.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση