888 ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ… Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: Η Ελλάδα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» εμποδίζει το σχέδιο για Μεγάλη Βουλγαρία | Kontasas
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ… Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: Η Ελλάδα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» εμποδίζει το σχέδιο για Μεγάλη Βουλγαρία

ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ… Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: Η Ελλάδα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» εμποδίζει το σχέδιο για Μεγάλη Βουλγαρία

Για στρατήγημα της Ελλάδας με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ώστε να εμποδιστεί η βουλγαρική επέκταση –Μεγάλη Βουλγαρία– προς τα δυτικά, δηλαδή ενσωματώνοντας στη Βουλγαρία την ΠΓΔΜ, έκανε λόγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι «bTV» ο Βούλγαρος εθνικιστής ευρωβουλευτής Άνγκελ Τζαμπάζκι.

Ο Άνγκελ Τζαμπάζκι, που είναι και αντιπρόεδρος του εθνικιστικού βουλγαρικού κόμματος VMRO, που ονειρεύεται τη «Μεγάλη Βουλγαρία», δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Για μας, ως βουλγαρικό έθνος, το θέμα αυτό (σ.σ. της ονομασίας της ΠΓΔΜ) βρήκε τη λύση του ήδη από το 1990.

»Η Βουλγαρία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» με το συνταγματικό όνομά της.

»Για μας, το όνομα δεν έχει σημασία.

»Αυτό που έχει σημασία για μας, είναι να καταστραφεί ο αντι-βουλγαρικός χαρακτήρας του «μακεδονικού» κράτους που δημιουργήθηκε μετά το 1945.

»Σημαντικό για μας είναι επίσης, η χώρα αυτή να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ώστε να μην υπάρχουν σύνορα».

Μ’αυτά τα λόγια ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος VMRO Άνγκελ Τζαμπάζκι απάντησε στην ερώτηση της παρουσιάστριας της πρωινής εκπομπής του καναλιού bTV σχετικά με την νέα ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Παράλληλα, ο Τζαμπάζκι χαρακτήρισε ως «ένα από τα παράδοξα του χρόνου» το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

«Στην πράξη, η «Βόρεια Μακεδονία» βρίσκεται δυτικά της Βουλγαρίας. Αλλά τι να κάνουμε, αυτό είναι ένα από τα παράδοξα της ιστορίας» είπε με χαμόγελο ο Τζαμπάζκι.

«Στην ουσία, για την Ελλάδα το ζήτημα της ονομασίας έχει αντι-βουλγαρικό χαρακτήρα.

»Την Ελλάδα δεν την ενδιαφέρει αν αυτή η χώρα λέγεται Βόρεια ή Νότια ή απλά Μακεδονία.

»Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ο πληθυσμός νοτίως της οροσειράς Μπέλλες διότι ο πληθυσμός αυτός είναι βουλγαρόφωνος.

»Άν πάτε σήμερα στο «Κούκους», «Βόντεν», ή «Λέριν», που σήμερα φέρουν τα ελληνικά ονόματά τους, μπορείτε να μιλήσετε χωρίς καμία δυσκολία με κάποιον από τους κατοίκους τους.

»Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα.

»Δεν τους νοιάζει καθόλου αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας ή κάτοικος του Άρη», επεσήμανε ο Τζαμπάζκι.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ξέρει και δεν έχει εξήγηση γιατί το 2012 ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι είναι κατά της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία», επειδή αυτή η ονομασία υπονοεί ενδεχομένως εδαφικές αξιώσεις προς τη νοτιοδυτική Βουλγαρία και πιο συγκεκριμένα προς την περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ.

«Ένα πράγμα μπορώ να σας πω – στην παρούσα κατάσταση, το βουλγαρικό συμφέρον υπαγορεύει να μην υπάρχουν σύνορα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της Αχρίδας και της Μαύρης Θάλασσας και εμείς θα το υλοποιήσουμε», τόνισε.

Ο ίδιος θεωρεί ότι «από την Αχρίδα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και από τον Δούναβη μέχρι το Αιγαίο (σ.σ. στα βουλγαρικά Μπιάλο μορέ) ζει ένας λαός (σ.σ. ο βουλγαρικός)».

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ…!! «Ντροπή σου Έλληνα αν πουλήσεις τη Μακεδονία»… Η επιστολή ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ από τη Θεσσαλονίκη πραγματικά ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ…!!!

Οι απλοί άνθρωποι που δεν ακολουθούν συμφέροντα και σκέφτονται πιο πολύ με την καρδιά τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *