ΕνημέρωσηΠολιτική

Φάμελλος σε Φλωρίδη: Αυτά να τα πείτε στις οικογένειες που έψαχναν αντικείμενα των παιδιών τους

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι ξεκάθαρο ότι αντικατοπτρίζει τη δυσπιστία των βουλευτών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε ο αρχηγός της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, τη δεύτερη μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας. «Πρώτα από όλα θα φέρει αναγκαστικά τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Να μιλήσει και να απολογηθεί!» τόνισε με νόημα ενώ απηύθυνε και πέντε ερωτήσεις προς τον κ. Καραμανλή, ο οποίος θα μιλήσει αργότερα στη Βουλή. Συμπλήρωσε επίσης πως τα «τα στοιχεία που προκύπτουν συνεχώς διαψεύδουν την κυβέρνηση».

Ολόκληρη η ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου:

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Η πρόταση δυσπιστίας είναι ξεκάθαρο ότι αντικατοπτρίζει τη δυσπιστία των βουλευτών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και επίσης αντικατοπτρίζει τη βεβαιωμένη αίσθηση της κοινωνίας για τις ευθύνες της κυβέρνησης στο έγκλημα των Τεμπών αλλά και συνολικά στην υποβάθμιση του κράτους δικαίου.

Οι πολίτες ξέρουν ότι δεν βρίσκει ο πολίτης και ο επαγγελματίας το δίκιο του! Και αυτό πολλαπλασιάζει την ανασφάλεια ακόμα και για τη ζωή των πολιτών.Το ερώτημα είναι τι μπορεί να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία η πρόταση δυσπιστίας, γιατί αυτά τα ζει και την ταλαιπωρούν

Πρώτα από όλα θα φέρει αναγκαστικά τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Να μιλήσει και να απολογηθεί! Γιατί υποτίμησε τη Βουλή, προσέβαλε την κοινωνία και τη μνήμη των θυμάτων, με την επιδεικτική απουσία του την προηγούμενη Τετάρτη όταν συζητούσαμε το πόρισμα της Εξεταστικής. Η απουσία του ήταν μία απόδειξη ότι θέλει να αποφύγει αυτή τη συζήτηση γιατί δεν έχει δώσει απαντήσεις. Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι βουλευτές της ΝΔ, που καλούνται να υπερασπιστούν το ότι δεν έχει ευθύνες η κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών.

Και ενώ εκτίθενται καθημερινά έναντι της κοινωνίας, εφόσον τα στοιχεία που προκύπτουν συνεχώς διαψεύδουν την κυβέρνηση.

Όπως για παράδειγμα οι αοριστίες και υπεκφυγές του κ. Τριαντόπουλου, που αυτοδιαψεύδεται, εφόσον άλλα είπε σήμερα και ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ήταν 2 μέρες μετά το δυστύχημα στο χώρο, από 2 έως 5 Μαρτίου, ως υπεύθυνος για την αποκατάσταση του τόπου του εγκλήματος.

Είναι γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στην αλήθεια και στο κομματικό συμφέρον. Και όχι απλά στο συμφέρον του κόμματος, αλλά στο συμφέρον της καρέκλας του κ. Μητσοτάκη και των άλλων τζακιών που καλύπτει. Πήρα όμως το λόγο γιατί οφείλουμε όλοι και όλες να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στη συζήτηση και συγκεκριμένες απαντήσεις στην κοινωνία που μας παρακολουθεί.

Και επειδή στη συνέχεια θα μιλήσει ο κ. Καραμανλής οφείλουμε να θέσουμε συγκεκριμένα ερωτήματα για να έχουμε και συγκεκριμένες απαντήσεις, χωρίς υπεκφυγές ελπίζω.

Γιατί αγνοήσατε κ. Καραμανλή και αυτές οι ερωτήσεις αφορούν και τον υφυπουργό κ. Καραγιάννη, τις έγγραφες ειδοποιήσεις που είχατε λάβει για την κατάσταση του σιδηροδρόμου;

  • την επιστολή παραίτησης του κ. Σπηλιόπουλου, Πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΣΕ, στις 28 Μαίου 2020 όταν απευθύνθηκε με εμπιστευτική επιστολή στον κ. Μητσοτάκη για τις παθογένειες και αγκυλώσεις του οργανισμού, όπου μιλάει για αδιαφάνεια, για μεθοδεύσεις, για άρνηση συνεργασίας του κ. Καραμανλή, για υπονόμευση, ενώ εμπλέκει και τον πρωθυπουργικό ανιψιό κύριο Δημητριάδη.
  • την επιστολή παραίτησης του κ. Τσαλίδη διευθύνοντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 6/9/2021, όπου περιέγραφε τα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία του ελληνικού σιδηροδρόμου όπου επεσήμανε τον κίνδυνο ενός συμβάντος μέγιστης σοβαρότητας.
  • την επιστολή παραίτησης 27 Απριλίου 2022 του κ. Κατσιούλη που ήταν πρόεδρος της επιτροπής ETCS, της τηλεδιοίκησης, και στην οποία αναδείκνυε τα ελλείμματα, κακοδιαχείριση, καθυστερήσεις, μη υλοποίηση φυσικού αντικειμένου κλπ
  • το εξώδικο της πανελλήνιας ένωσης μηχανοδηγών, 21/10/2022, του κ. Γενιδούνια, για τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου, την κακή κατάσταση της γραμμής, τη μη λειτουργία τηλεματικής, φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης, και τους κινδύνους ασφάλειας,
  • το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που παραδόθηκε στο γραφείο του Υπουργούστις 4/10/21, με το οποίοζητούσε την άμεση άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των προσώπων που εμπλέκονται στη διαχείριση και επίβλεψη της σύμβασης 717, της σηματοδότησης και της τηλεδιοίκησης.

Και τέλος γιατί ενώ το 2019 είχε καεί ο σταθμός τηλεδιοικησης της Λάρισας δεν τον αποκαταστήσατε κάτι που είχε ελάχιστο κόστος, με αποτέλεσμα το τεράστιο και τραγικό κόστος της τραγωδίας;

Και επίσης να μας πει ο κ. Καραμανλής – εφόσον είχε καεί και δεν λειτουργούσε από το 2019 το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και είχε καταργηθεί το δευτεροβάθμιο κέντρο στην Καρόλου – γιατί δεν είχε θέσει σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Γεραπετρίτης,

όπως ότι μειώνονται οι συρμοί σε πλήθος, ότι μειώνονται οι ταχύτητες και ότι διπλασιάζονται οι βάρδιες σταθμαρχών.

Κύριε πρόεδρε οφείλω να αναφερθώ στο Χυδαίο παραλήρημα του κυρίου Φλωρίδη

Με απαράδεκτη φρασεολογία μας επιτέθηκε για το έγκλημα στα Τέμπη λέγοντας ότι είναι «για τα μπάζα όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν αυτό το θόλο πράγμα για τα μπαζώματα».

Συνέχισε μάλιστα με ειρωνείες, λέγοντας: «Μπαζώθηκε λέει ο χώρος, για φαντάσου. Ω τι χώματα είναι αυτά;».Του προτείνω να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων ποη ήρθαν και μας βρήκαν. Και που έψαχναν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών τους στα μπάζα. Δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει και ηθική. Έφτασε σε σημείο – ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος – να μας κατηγορήσει για «αριστερόστροφο φασισμό». Είναι γνωστή η κατρακύλα και ο λαϊκισμός του κ. Φλωρίδη. Πιο δεξιός από το Βορίδη έχει καταντήσει.

Επειδή όμως είπε ότι έχουμε σκοπό να «ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας». Να του θυμίσω λοιπόν ότι την εμπιστοσύνη και του λαού και της Ευρώπης έναντι της ελληνικής δημοκρατίας έχει κλονίσει η Κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης.»

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock