ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ; ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ – ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ


Κάθε καλοκαίρι τα πανηγύρια στα χωριά είναι η must διασκέδαση, αφού εκτός από το να τιμούν τους Αγίους της περιοχής, έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και οι άνθρωποι που δεν έχουν την πολυτέλεια της εξόδου.

Από πέρυσι όμως με τον κορωνοϊό άλλαξαν και όπως όλα δείχνουν, φέτος δεν θα έχει πανηγύρια! Τουλάχιστον στις περιοχές που δεν ακούν τις “εντολές” του πρωθυπουργού και έχουν μείνει πίσω στους εμβολιασμούς, μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Αυτό σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού» και ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιουλίου (ανανεώνεται κάθε Δευτέρα η σχετική Απόφαση), σημαίνει ότι δεν έχει πανηγύρι φέτος για τη Φθιώτιδα!

Ειδικότερα η λειτουργία πανηγύρεων επιτρέπεται στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό του εμβολιασμού του πληθυσμού τους, 14 ημέρες μετά από την πρώτη δόση, υπερβαίνει το 50%.

Στον επιδημιολογικό χάρτη την Πέμπτη 8 Ιουλίου η Φθιώτιδα παρουσιάζεται με μόλις 38,88% αναφορικά με τους ανθρώπους που έχουν κάνει έστω τη μία δόση εμβολίου. Σε απόλυτους αριθμούς βέβαια – σύμφωνα πάντα με την επίσημη ιστοσελίδα emvolio.gov.gr -στη Φθιώτιδα έχουν γίνει 64.901 εμβόλια για την 1η δόση (και 52.918 πλήρως εμβολιασμένοι – 2η δόση και μονοδοσικά). Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 41,02% (ο συνολικός πληθυσμός του νομού σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή του 2011 ανέρχεται σε 158.231) αλλά υπάρχει και το «κενό» των 14 ημερών που σημαίνει ότι αυτό το ποσοστό ισχύει από 21 Ιουλίου και μετά.

Ήδη το γνωστό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στις Λιβανάτες ματαιώθηκε και το ίδιο θα γίνει και για τα πανηγύρια των υπόλοιπων χωριών, αν δεν αλλάξει η νομοθεσία ή δεν επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αν δε θελήσει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός της ΠΕ Φθιώτιδας σε ικανοποιητικό ποσοστό, καθώς ραντεβού υπάρχουν.

Πρέπει να τονίσουμε πάντως ότι σε σχέση με το αρνητικό ρεκόρ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που είναι τελευταία σε εμβολιασμούς με 39% σε πρώτη δόση και 31% σε πλήρους εμβολιασμούς, η Φθιώτιδα είναι 2η πίσω μόνο από τη Βοιωτία. Ειδικότερα στη Βοιωτία έχουν εμβολιαστεί έστω και με μία δόση 46,69% και πίσω από τη Φθιώτιδα ακολουθούν: Εύβοια 37,28%, Φωκίδα 34,34% και Ευρυτανία 31,77%.

Σημειώνουμε τέλος ότι σε αντίθεση με τα πανηγύρια, οι εμποροπανηγύρεις μπορούν να διεξαχθούν κανονικά με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

πηγη
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση