ΕνημέρωσηΠολιτική

Θεοφάνεια: Οι συμβολισμοί και τα μηνύματα της επίσκεψης Μητσοτάκη σε Λήμνο και Άη Στράτη

Αντίβαρα, υψηλών συμβολισμών, σε μια συγκυρία κατά την οποία η Άγκυρα επιχειρεί να φορτίσει αρνητικά με την έξαρση της επιθετικής ρητορικής της,  προσθέτει με την επίσκεψη του σε Λήμνο και Αη Στράτη ο πρωθυπουργός, στα διευρυμένα αντίμετρα και την ισχυροποιημένη θέση της ελληνικής διπλωματίας.

Το νησί του Ηφαίστου, άλλωστε, περιλαμβάνεται σταθερά στις ανεδαφικές επωδούς της Τουρκίας, περί παραβίασης των προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάνης για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Ταυτόχρονα αποτελεί το φυσικό ορμητήριο από το οποίο επιχειρούν τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας για τις αποστολές αναγνώρισης και αναχαίτισης των τουρκικών μαχητικών που παραβιάζουν τα διεθνή νόμιμα.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο θα μεταβεί με στρατιωτικό ελικόπτερο στον ιστορικό Άη Στράτη, για την τελετή αγιασμού των υδάτων. Δεν πρέπει να αποκλείεται σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικές πηγές το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη να περιλαμβάνει και μια επίσκεψη στο επιβλητικό μνημείο του ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας Νικόλαου Σιαλμά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock