ΕνημέρωσηΠολιτική

Πανδημία: Η μάχη των 10 ημερών για το ΕΣΥ και το φρένο στα σενάρια για νέα μέτρα

Στην οχύρωση της πρώτης γραμμής επικεντρώνονται οι κυβερνητικές προσπάθειες, τη στιγμή που τα ανατροφοδοτούμενα σενάρια περί νέων περιορισμών προσκρούουν στο κατηγορηματικό φρένο του Μεγάρου Μαξίμου.

«Αυτήν την ώρα η μεγάλη μάχη δίνεται στο να αντέξει το εθνικό σύστημα υγείας.». Με αυτά τα λόγια υψηλόβαθμος αξιωματούχος προβάλλει τη βασική προτεραιότητα ενόψει ενός δύσκολου δεκαημέρου όπως προοιωνίζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι προβολές τους που γίνονται στις καθιερωμένες συσκέψεις. Η κορύφωση του πανδημικού κύματος άλλωστε με βάση το καλό σενάριο προσδιορίζεται για τον πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Η επικαιροποίηση της εικόνας γίνεται σε πραγματικό χρόνο και επιδιώκεται σχεδόν ακαριαία να είναι και η ενεργοποίηση των εφεδρειών που προβλέπονται από το έκτακτο σχέδιο με ολόκληρη την επικράτεια να αποτελεί μια ενοποιημένη υγειονομική περιφέρεια. Η ανησυχία για τα στενά περιθώρια στο σύστημα υγείας στο βόρειο τμήμα της παραμένει στο επίπεδο της αυξημένης εγρήγορσης, με την αξιοποίηση των πόρων από το ιδιωτικό σύστημα υγείας να αποτελεί την κεντρική γραμμή για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock