Πανελλήνιες 2021: Το ψηφιακό άλμα από το… ραδιόφωνο στα sms


Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από τότε που γονείς και παιδιά μαζεύονταν γύρω από το οικιακό ραδιόφωνο με την αγωνία να ακούσουν από τον εκφωνητή το όνομα του υποψήφιου των πανελλαδικών εξετάσεων της οικογένειας.

Ήταν η εποχή που τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, όποιο και να ήταν το όνομά τους ή η μορφή τους, μεταδίδονταν με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων. Ο εκφωνητής έπαιρνε τη θέση του στο στούντιο και άρχιζε την ανάγνωση των ονομάτων από τη λίστα των επιτυχόντων που του παρέδιδε το υπουργείο Παιδείας.

Ο τρόπος αυτός της μετάδοσης μπορεί να μοιάζει σήμερα αρχαϊκός, αλλά στην εποχή του ήταν ένα δείγμα της τεχνολογικής προόδου. Κανένας πάντως δεν μπορούσε να φανταστεί τότε πως μια μέρα η τεχνολογία θα επέτρεπε να πληροφορηθούν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους με ένα γραπτό μήνυμα που θα έφτανε στην οθόνη μιας τηλεφωνικής συσκευής χωρίς καλώδιο. Στα μάτια τους θα φαινόταν σαν μια σκηνή επιστημονικής φαντασίας από αυτές που μπορούσε να διαβάσει κανείς στη λογοτεχνία του είδους ή θα έβλεπε τότε ή ακόμη και αργότερα στον κινηματογράφο.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση