Κόσμος

Πανηγυρίζουν οι αγρότες στην Ινδία: Υπαναχώρηση Μόντι για την αγροτική μεταρρύθμιση

Tην ισχύ των τριών νόμων για την αγροτική μεταρρύθμιση, οι οποίοι εγκρίθηκαν πέρυσι και πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις που διαρκούν σχεδόν για έναν χρόνο ανακαλεί απρόσμενα η κυβέρνηση της Ινδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, κάνοντας στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών.

«Αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε τους τρεις νόμους για τη γεωργία. Θα αρχίσουμε τη συνταγματική διαδικασία ακύρωσης αυτών των τριών νόμων κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου που ξεκινά στα τέλη του μηνός», διαβεβαίωσε ο ινδουιστής πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς το έθνος, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες, που διαδηλώνουν ασταμάτητα τον τελευταίο χρόνο εναντίον των νόμων αυτών, κατασκήνωσαν το τελευταίο διάστημα σε εισόδους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, αφού η ινδουιστική εθνικιστική κυβέρνηση τους απαγόρευσε την είσοδο στο Νέο Δελχί.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock