ΕνημέρωσηΠολιτική

Συνάντηση Χάρη Δούκα με την πρέσβη της Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Την πρέσβη της Γαλλίας Λοράνς Αουέρ υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Χάρης Δούκας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί της διάφορα θέματα γύρω από τις δυνατότητες συνδιοργάνωσης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στο Παρίσι.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην 26η Απριλίου, την ημέρα που η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε και η επίσκεψη στην Αθήνα μέσα στην άνοιξη, της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

Ακόμη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την προώθηση κοινών δράσεων, που αφορούν θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τουριστικής προβολής της Αθήνας στο εξωτερικό.

Eurokinissi

«Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες. Με το Παρίσι μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί. Πρόθεσή μας, ως νέα δημοτική Αρχή, είναι να διατηρήσουμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε κρίσιμα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», ανέφερε ο κ. Δούκας.

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο σύμβουλος της γαλλικής Πρεσβείας για την εσωτερική πολιτική και τον Τύπο, Μαξίμ Ρεϊνό και ο σύμβουλος Συνεργασίας Μορφωτικών Δράσεων Πρεσβείας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, Νικολά Εϊμπαλέν. Στο τέλος, ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock