888 Παπαδημητρίου: Κατανοώ τις αντιδράσεις για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαδημητρίου: Κατανοώ τις αντιδράσεις για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Παπαδημητρίου: Κατανοώ τις αντιδράσεις για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Στο θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε λόγο για την καθιέρωση της ρύθμισης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζομένους ενώ τόνισε θα ενταθούν οι προσπάθειες για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

«Κατανοώ τις αντιδράσεις τους για την προτεινόμενη ρύθμιση των Κυριακών και γνωρίζω καλά ότι όσες Κυριακές λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις, παρατηρούνται σε ορισμένες αυξημένα κρούσματα παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα αυτά» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η αύξηση των εργάσιμων Κυριακών αποτέλεσε βασικό σημείο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης» και δεσμεύθηκε πως οι προσπάθειες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ενταθούν ώστε «όποιο αναπτυξιακό αποτέλεσμα προκύψει από αυτό το μέτρο να μην επέλθει εις βάρος των εργαζομένων».

Δείτε επίσης

GEWKWN : Αυτοί που μας κυβερνούν… δεν είναι Έλληνες ! Για να μην αναρωτιέστε γιατί φτάσαμε στην καταστροφή..

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Αυτοί που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *