Παπανδρέου: «Κύριε Μητσοτάκη, λεφτά υπάρχουν, το πρόβλημα είναι που τα πάτε»

Την περίφημη φράση «λεφτά υπάρχουν» που συνόδευσε τη μνημονιακή Ελλάδα, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα είπε: «Το πρόβλημα είναι αλλού, που τα πάτε;».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της και δήλωσε δικαιωμένος για όσα έλεγε την περίοδο 2009-2010 για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη.

«Με 10 χρόνια καθυστέρηση αρχίζει να κάνει πράξη όσα είχα προτείνει το 2009-10. Αν τα υιοθετούσαν τότε, η Ευρώπη και η Ελλάδα θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματα με λιγότερο πόνο αλλά και ουσιαστικότερες αλλαγές», είπε και πρόσθεσε: «Τα ευρωομόλογα και τα πράσινα ομόλογα, έχουν γίνει πραγματικότητα. Προτάσεις, όπως της φορολογίας των χρηματιστηριακών συναλλαγών, των φόρων επί των αερίων του θερμοκηπίου (βασικά του διοξειδίου του άνθρακος), της καταπολέμησης των φορολογικών παραδείσων, ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου, αλλά έμειναν εκεί. Ποιος μας άκουγε τότε; Σήμερα η Ευρώπη μιλά για την μετάβαση σε ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο. Και επενδύει σε αυτό. Ευπρόσδεκτη η προοπτική αυτή».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση