888 Παρέβμαση του Πάπα για τη Βενεζουέλα | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Παρέβμαση του Πάπα για τη Βενεζουέλα

Παρέβμαση του Πάπα για τη Βενεζουέλα

O Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα να υπάρξει «δίκαιη και ειρηνική λύση» στην κρίση στη Βενεζουέλα, την ώρα που η πετρελαιοπαραγωγός αυτή χώρα ξαναζεί τις τελευταίες ημέρες ένα ξαφνικό κλίμα εντάσεων.

«Απέναντι στη σοβαρή κατάσταση που περνά η χώρα, ζητώ από τον Κύριο να βρεθεί μια δίκαιη και ειρηνική λύση με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, για να ξεπεραστεί η κρίση», δήλωσε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στον Παναμά.

«Ο Ποντίφικας παρακολουθεί στενά την κατάσταση και όπως αυτή εξελίσσεται στη Βενεζουέλα. Προσεύχεται για τα θύματα και για όλο τον λαό της χώρας. Στηρίζει όλες τις προσπάθειες που θα βοηθήσουν να σωθεί ο λαός από περαιτέρω δεινά», είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπός του Αλεσάντρο Τζιζότι.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέρριψε το διεθνές τελεσίγραφο για προκήρυξη εκλογών εντός οκτώ ημερών και δήλωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό παραβίασε το Σύνταγμα όταν αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος. Μια εβδομάδα κινητοποιήσεων στη χώρα στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων και οδήγησε σε 350 και πλέον συλλήψεις.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, πνευματικός ηγέτης 1,3 δισεκατομμυρίου Καθολικών παγκοσμίως, έχει περισσότερα από 44 εκατομμύρια ακολούθους συνολικά στους λογαριασμούς του στο Twitter σε εννέα γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά, αραβικά, ιταλικά, γαλλικά, πολωνικά και λατινικά).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …