ΕνημέρωσηΟικονομία

Παρέμβαση ΚΙΝΑΛ για τις τηλεφωνικές απάτες εις βάρος πολιτών

Ερώτησή για τις τηλεφωνικές απάτες εις βάρος πολιτών κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης και Τόνια Αντωνίου.

Στην ερώτηση σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των καταγγελιών σχετικά με τηλεφωνικές απάτες οι οποίες γίνονται συνήθως με την πρόφαση της πρόσκλησης προς τους καλούμενους να επενδύσουν σε χρηματοοικονομικά προϊόντα (όπως μετοχές, ομόλογα, παράγωγα, συνάλλαγμα κτλ), κρυπτονομίσματα, πολύτιμους λίθους, υπεράκτιες επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία και εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καλουμένων, οι καλούντες υπόσχονται και εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις της επένδυσης.

Όπως τονίζεται, η προέλευση των κλήσεων φαίνεται συνήθως να είναι η Μεγάλη Βρετανία, καθώς το διεθνές πρόθεμα κλήσης έχει τους αριθμούς +44 ή 0044. Ωστόσο, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, είναι πιθανή η χρήση ψεύτικης ταυτότητας καλούντος (fake caller ID), ώστε ενώ οι επιτήδειοι βρίσκονται στην Ελλάδα, φαίνεται καλούν από χώρα του εξωτερικού. Παράλληλα, κλήσεις φαίνεται πως γίνονται και μέσω Ίντερνετ (VoIP τηλεφωνίας) στις σχετικές εφαρμογές φωνητικής επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων που έχουν οι πολίτες στα κινητά τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock