Παρέμβαση Τσίπρα σε ημερίδα των Ευρωσοσιαλιστών: Πρόταση για ένα νέο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Συμβόλαιο


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει τη Δευτέρα σε ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης που συνδιοργανώνουν το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του αναμένεται μεταξύ άλλων να τονίσει ότι η καταλυτική συνθήκη της πανδημίας έρχεται να δικαιώσει με τον πιο δραματικό τρόπο τις αξίες του ισχυρού κοινωνικού κράτους και τις πολιτικές της αναδιανομής του πλούτου που αποτέλεσαν βασικό πυλώνα των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων σε αντίθεση με το νεοφιλελεύθερο δόγμα που επιβλήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και σήμερα καταρρέει μπροστά σε δραματικό αδιέξοδο.

Θα επισημάνει, επίσης, ότι οι προοδευτικές αξίες και ιδέες που επι δεκαετίες δέχονταν επίθεση ως ξεπερασμένες και ανεδαφικές, από τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σήμερα δικαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο. Ενώ ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να κάνει στο παράδειγμα Μπαιντεν των ΗΠΑ οι οποίες προβαίνουν σε πολύ γενναίες μεταρυθμισεις σε αυτήν την κατεύθυνση.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση